Recordaantal nieuwe besmettingen India – NRC


Recordaantal nieuwe besmettingen India

In India zijn binnen 24 uur 78.761 nieuwe besmettingen door het coronavirus gemeld. Daarmee is een wereldwijd record gebroken van nieuw geregistreerde besmettingen in één land. Het Aziatische land heeft volgens de laatste cijfers van de Johns Hopkins University meer dan 3.5 miljoen besmettingen en is daarmee na de Verenigde Staten en Brazilië het zwaarst getroffen land ter wereld.

Nu het coronavirus zich hard verspreid in de landelijke gebieden wordt het voor de autoriteiten moeilijker om het virus onder controle te krijgen. Niet iedereen kan zich laten testen en veel gevallen worden niet geregistreerd, zeggen artsen tegen de BBC. Het aantal doden door de gevolgen van Covid-19 zou ook een stuk hoger liggen dan de huidige 63.000 overledenen, omdat alleen de sterfgevallen met een bevestigde PCR-test geregistreerd worden.

Ondanks het stijgende aantal besmettingen worden vanaf volgende maand verschillende coronamaatregelen versoepeld. Zo zijn bijeenkomsten met maximaal honderd aanwezigen toegestaan en worden metronetwerken in de grote steden van het land heropend in een poging de economie te stimuleren.


Lees ook: Indiase vrijwilligsters in de frontlinie tegen corona én de overheid

Welkom in een nieuw blog

In dit blog houdt NRC maandag het belangrijkste nieuws over het coronavirus bij. Dit waren de hoofdpunten van zondag:

 • Duitse politici hebben zondag schande gesproken van de demonstranten die zaterdagavond de Rijksdag bestormden. Hierbij droegen diverse demonstranten de zwart-wit-rode vlag van het Duitse Rijk tussen 1871 en 1918 mee.
 • Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care ligt, is het afgelopen etmaal met 33 gevallen nagenoeg hetzelfde gebleven.
 • Wereldwijd is bij meer dan 25 miljoen mensen het coronavirus gevonden. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University.

 


Lees hier: al het coronanieuws van zondag terugLees verder op:
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/08/31/coronablog-31-08-a4010311

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen