Recensie: Woh Lamhe


Na hun geweldige acteerprestaties in ‘Gangster’ zijn Kangna Ranaut en Shiny Ahuja terug in een nieuwe productie van Mahesh Bhatt: Woh Lamhe. De film gaat over het leven van een populaire filmster die lijdt aan een hersenstoornis.

 

De film begint in de badkamer van een beeldschone vrouw die zelfmoord probeert te plegen. Liggend in haar badkuip snijdt ze in haar pols. Die ochtend gaat bij een charmante man ergens aan de andere kant van de stad de telefoon over. Na een kort gesprek haast hij zich naar het ziekenhuis waar zij, nog levend, ligt. Nadat hij met de dokter heeft gesproken begint hij terug te denken aan drie jaar geleden?

Sana Azim (Kangna Ranaut) is een topactrice. Ze heeft de top echter bereikt door haar vriend Nikhil (Shaad Randhawa), die haar en haar moeder steun had geboden in de tijd dat ze het niet zo best hadden. Je merkt al snel dat Nikhil niet van Sana houdt, maar haar alleen gebruikt voor het geld, de roem en zijn fysieke genot. Zo is er in het begin een scène waar Sana uitgeput is na een fotoshoot, maar Nikhil haar dwingt mee te gaan naar een modeshow.

Daar zijn Nikhil en Sana eregasten en worden ze extra in de spotlights gezet. Beneden aan de bar zitten twee jongemannen over haar te praten. Dit zijn de film director Aditya Garewal (Shiny Ahuja) en zijn collega en vriend Sam (Purab Kohli). Aditya wil het maken in de filmwereld en wil daarom Sana casten voor zijn nieuwe film. Hij stelt zich arrogant op en krijgt zo haar aandacht. Als ze naar hem toe komt beledigd hij haar (volgens hem een tactiek om haar interesse te krijgen) en creërt zo een ruzie. Thuis bij Sana vindt er een heftige discussie tussen Sana en Nikhil plaats, die volledig uit de hand loopt, wat Sana ertoe doet besluiten om mee te werken aan de film van Aditya.

ImageIn de weken daarna bouwen Sana en Aditya een speciale band op tijdens het maken van de film. Aditya leert een kant van Sana kennen die de buitenwereld niet kent en begint langzamerhand diepere gevoelens voor haar te krijgen, die wederzijds blijken te zijn.

Echter, al snel komt Aditya achter een geheim van Sana waar de buitenwereld nog niets vanaf weet. Dit geeft het verhaal een totaal andere wending. Het glitter en glamour maakt plaats voor angst, misbruik en hebzucht. Aditya en Sana groeien echter nog meer naar elkaar toe? totdat er een gevaar dreigt voor één van de twee. Dit gevaar doet Sana opeens verdwijnen.

Rashna Doerga

Reacties
 1. Reply
  Gast
  december 17, 2006 om 9:00 pm

  dit is geen recensie, maar je verteld het verhaal..jammer

 2. Reply
  Gast
  december 19, 2006 om 10:20 am

  Slechte artikel…

  De film Woh Lamhe schijnt het verhaal te vertellen van de overleden actrice Parveen Babi. De jonge director in de film is een terugblik van M. Bhatt zijn eigen begin jaren.
  Volgens roddels heeft M. Bhatt een relatie gehad met Parveen Babi.
  Indien deze film inderdaad het verhaal van P. Babi vertelt dan is het wel heel beknopt en erg geromantiseerd gedaan.
  Zo is Parveen Babi ongeveer 55 jaar oud geworden, terwijl de actrice in de film jong was toen ze overleed. Verder was bekend dat Parveen Babi heel veel minaars heeft gehad, terwijl in de film lijkt alsof ze slechts 2 mannen in haar leven had. Waar ze gebleven was na haar verdwijning is ook niet gefilmd. Parveen babi heeft jarenlang in Amerika gewoond, de zgn verdwijning dus.
  De film is goed gemaakt, maar het vertelt niet het verhaal van Parveen Babi.
  Jammer, ik had gehoopt op een aantal nieuwe dingen over haar leven.

 3. Reply
  Gast
  december 25, 2006 om 4:50 pm

  Nou de film hoef ik nou ook niet meer te zien…. :sigh

 4. Reply
  Gast
  januari 23, 2007 om 2:45 pm
  vishal

  woh lamhe, life is not about money , but about your love to someone

 5. Reply
  Gast
  januari 30, 2007 om 4:18 pm

  :zzz

 6. Reply
  Gast
  februari 10, 2007 om 4:47 pm
  slecht

  Inderdaad stom artikel. Alles wordt verklapt tot het einde toe. pffff. Van recenseren zie ik niet veel, lees nergens een mening. Geen achtergrondinformatie, niets.

 7. Reply
  Gast
  februari 26, 2007 om 12:45 pm
  wat betekent woh lamhe

  Weet iemand wat \’lamhe\’ betekent?

 8. Reply
  Gast
  maart 12, 2007 om 7:39 pm
  WOH SANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  🙁 😡 :sigh :zzz :eek :roll 🙂 :grin 😉 8)
  :p ze doen egt stoer :roll

 9. Reply
  MIRELLA
  juni 9, 2008 om 6:40 am

  JA HET VERKLAPT ALLES JAMMER

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen