Nieuwe klap noodlijdend Roda JC: drie punten in mindering | 1Limburg


Dat bevestigen verschillende bronnen tegenover L1.

Lees ook: Waarom wil Roda JC plots van ‘reddende engel’ af?

Regels overtreden
De puntenaftrek heeft te maken met ‘wijzigingen in de structuur van de club’, waarbij Roda JC zich niet aan de regels van voetbalbond KNVB heeft gehouden. De voetbalbond wil vooralsnog niet reageren op dit bericht.

Meerdere petten
Volgens Roda JC-directeur Hessel Meijer heeft de puntenstraf te maken met beoogd investeerder Mauricio Garcia de la Vega. Die zou onder andere stukken over de herkomst van gelden niet hebben ingediend en meerdere petten dragen binnen de organisatie. Zo is de Mexicaan directeur én beoogd eigenaar van de club.

De la Vega
Voor de club is de puntenaftrek de zoveelste tegenvaller in korte tijd. Financieel zit Roda JC aan de grond, terwijl Mauricio Garcia de la Vega daar voorlopig weinig verandering in lijkt te brengen. Hij investeerde nog geen euro in de club. Er worden verwoede pogingen ondernomen de Mexicaan naar de uitgang te duwen. Binnen de club wordt De la Vega dus ook gezien als aanleiding voor de puntenaftrek.

Punten gehalveerd
Roda JC kan nog in beroep gaan tegen de puntenaftrek. Als de club dat doet, behoudt ze voorlopig de zes punten die de spelers tot dusver bij elkaar voetbalden. Mocht de straf definitief worden, halveert het aantal punten dus.

Met drie punten uit acht wedstrijden zou Roda JC dan op de laatste plek in de Keuken Kampioen Divisie belanden.Lees verder op:
https://www.1limburg.nl/nieuwe-klap-noodlijdend-roda-jc-drie-punten-mindering

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen