Nieuw Football Manager-record: ‘De Champions League win je niet op het strand’


Dat zegt Hedel op de officiële website van Guinness World Records. De statistieken van de Duitse gamer zijn indrukwekkend. Hedel kwam in 333 seizoenen tot 15.678 wedstrijden, waarvan hij er 11.217 wist te winnen. Een winst ratio van liefst 71%. Daarbij kwam hij tot een doelsaldo van +27,109 en won hij 729 prijzen, waarvan 258 landstitels. Daarnaast wist hij ook tien keer te promoveren. Ook pakte Hedel veel individuele prijzen. 1028 keer werd hij uitgeroepen tot manager van de maand/manager van het seizoen. 

Afleiding

Hedel begon zijn carrière in december 2017. Op dat moment was de Duitser werkzaam in Afrika. “Het meerendeel van de jaren heb ik in Afrika gespeeld. Het hielp me om bezig te blijven en het was een goede vorm van afleiding.”

Wat veel spelers doen tijdens hun FM-loopbaan is om in-game op vakantie te gaan, Hedel deed dat niet. “De game daagt je altijd uit en ik heb altijd nieuwe doelen gesteld. In-game op vakantie gaan was geen optie. Je wint de Champions League niet terwijl je aan het chillen bent op het strand.”

Kleine clubs

Hedel begon bij kleine clubs om die clubs vervolgens naar succes te leiden. “Ik ben begonnen met FC United of Manchester. De eerste Premier League-winst was in 2037, dat was een speciaal moment!” 

De manager bleef geruime tijd actief bij die club, totdat het tijd was voor iets nieuws. “Na 50 jaar Manchester had ik alles gewonnen, dus besloot ik iets nieuws te proberen door te tekenen bij Bengaluru FC uit India.

Toch bleef de Premier League trekken en dus keerde Hedel in 2227 terug in Engeland. Hereford FC werd zijn nieuwe club. “Dat was een pittige uitdaging. Ik realiseerde me toen hoe waanzinnig sterk ik FC United had ontwikkeld. Het was moeilijk om mijn vorige club te verslaan. Uiteindelijk lukte het me in 2289.”

Mooie momenten

In zijn bizarre loopbaan in het spel heeft Hedel veel mooie momenten meegemaakt. Maar wat was nu zijn meest bijzondere? “Ik denk dat de eerste overwinning tegen de grote clubs Manchester City en Manchester United met FC United of Manchester heel bijzonder waren. Natuurlijk waren de eerste Premier League-titel en de eerste Champions League-winst tegen Atletico Madrid in 2037 ook mooi.”

Maar ook in India wist Hedel zijn club op de kaart te zetten. “Bovendien was het een geweldige prestatie voor een Indiase club om het grootste stadion in India te bouwen – de Hedel-Arena met 86.250 zitplaatsen in 2257 – en om de AFC Champions League halve finale 2075, 2246 en 2255 te bereiken.”Lees verder op:
https://www.vtbl.nl/nieuws/artikel/4877101/nieuw-football-manager-record-de-champions-league-win-je-niet-op-het-strand

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen