Murder – knappe verhaalcompositie en plot


Op een druilerige regenachtige ochtend in Bankkok zwaait de Indiase huisvrouw, Simran , verkerend in een staat van volkomen wanhoop , met brede theatrale gebaren naar een taxi, zeult haar tassen vol met boodschappen door de natte chaos en staat plotseling van aangezicht tot aangezicht met een sensueel aanblikkend silhouet. Het silhouet behoort toe aan Sunny ( Emraan Hashmi ) met wie zij ooit innig bevriend is geweest.

Zo begint de film: Murder met als serene achtergrondmuziek een samenspel van piano en sax, fragmentarisch op maat gedecoreerd door een fuga in de symfonie , waar niemand anders als Anu Malik en Raju Rao verantwoordelijk voor zijn. Doordat Sunny wegens het zware mishandelen van een vent die zich even aanminnig had gedragen tegenover zijn vriendin , in de nor zat moest Simran als gevolg van het heengaan van haar zus , traditiegetrouw met haar zwager Sudhir ( Ashmit Patel ) trouwen .

Simran vertolkt in de film de rol van een doorsnee Indiase vrouw die toch uiting durft te geven aan haar gevoelens van emotie en sensualiteit. Zelfs haar kind staat haar bij deze niet in de weg. Hierdoor krijgt het thema van de film een zeer excessieve lading . Sudhir is een stereotype Indiase workaholic die zijn werk belangrijker vindt dan zijn vrouw. Deze lacune in de relatie is er debet aan dat Sunny erin slaagt bij Simra het waakvlammetje op lichterlaaie te zetten. Simran was dusdanig in de ban van deze liefdesdrama dat zij haar man als een overbodige overtolligheid begon te beschouwen.

Als later de furioso in de romantiek als gevolg van de opdringerigheid , woede uitbarstingen en bezitterigheid van Sunny minder wordt, breekt pas echt de hel los. Vanaf dat moment begint Simra overspannen te graaien naar de waardigheid van haar huwelijk en begint zij Sudhir een plaats in haar leven toe te bedelen zoals hij die rechtens had dienen toe te komen.

Door een perfect in scène gezette intrige lokt Sunny zijn rivaal Sudhir in de val en laat zichzelf door hem vermoorden zonder dat hij daadwerkelijk ook gestorven is. Hij had gehoopt dat Sudhir tengevolge van zijn daad conform de strafwet van Bangkok de strop zou krijgen. Jammer genoeg redt hij het niet met deze zijn klamme capriolen en legt hij op het laatst zelf het loodje.

Beide mannelijke acteurs zijn een zeer slechte keus geweest voor de filmmaker , terwijl de film op zich qua plot en verhaalcompositie toch zeer knap in elkaar gestoken is . De rol van Sunny had het best vertolkt kunnen worden door een acteur als Sharuh Khan terwijl die van Sudhir door Jackie Shroff. Simra is een super gracieuze vrouw die in tegenstelling tot de meeste Indiase actrices, geen slachtoffer is geworden van de skinbleach. Hoewel de achtergrondmuziek op passende wijze een onderdrukkend effect sorteert naar het einde toe, is het verhaal toch omlijst met een merkwaardige soundtrack die zich laat kenmerken door vreemde geluidjes die dwars door de gesproken woorden gieren.

Rabin Gangadin

Reacties
 1. Reply
  Gast
  april 22, 2005 om 3:31 pm

  Is een copycat van die film van Richard Gere, Unfaitfull. Het was niet meer leuk om naar die bolly versie te kijken. :zzz :roll

 2. Reply
  Gast
  mei 14, 2005 om 4:02 am
  ve===

  vandaar dat vele films floppen in bollywood, ze zijn nep!

 3. Reply
  Gast
  juni 5, 2005 om 7:15 pm
  zahrah

  gewoon een erge film mang!!! :p :p :p 😉 😉

 4. Reply
  Gast
  oktober 18, 2006 om 12:09 pm
  sweetu

  shahid is zo mooi der in…

 5. Reply
  Gast
  april 5, 2007 om 8:44 pm

  shahid speelt er niet in hoorr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen