Mooie opbrengst kerstactie MOV en Schaijkse basisscholenDoor Sergio Boutkan
van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Ondanks de abrupte sluiting van de scholen in de week voor Kerstmis heeft de kerstactie van MOV Schaijk samen met de basisscholen De Regenboog en D’n Omgang het mooie bedrag opgebracht van 1.168 euro. Deze opbrengst is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Stichting Hart voor een Ander en enkele giften van particulieren.


MOV Schaijk zet zich onder meer in voor vier Schaijkse stichtingen die projecten uitvoeren in landen waar kinderen moeten leven onder erbarmelijke omstandigheden. Dat zijn de stichtingen EOF Ghana, Hulp Oost-Europa Schaijk, Pater Vos India en StiMiRo voor Roemenië. Deze organisaties hebben in december ieder weer 1500 euro in ontvangst mogen nemen.
De MOV kent echter meer doelstellingen naast het inzamelen van geld. Een van haar taken is het bevorderen van bewustwording over de problematiek in onder andere ontwikkelingslanden. Maar ook het oproepen tot solidariteit met mensen overal ter wereld, dus ook in ons eigen land, die te lijden hebben onder armoede en uitzichtloosheid.

Op initiatief van MOV hebben de leerkrachten op De Regenboog en D’n Omgang aandacht besteed aan een project waarin water als een van de meest primaire levensbehoeften centraal stond. “Op veel plekken in de wereld vormt de beschikbaarheid van water echter een groot probleem”, laat MOV Schaijk weten. “Een dorp voorzien van een centrale waterpomp waar iedereen terecht kan, lost vaak al veel problemen op. Ook het bouwen van een toiletgebouwtje bij een school kan veel ellende voorkomen.”

MOV Schaijk is dankbaar voor de inzet van de basisscholen, de bijdragen van de kinderen en de giften die zij heeft mogen ontvangen. “Samen werken we aan een betere wereld.”

 Lees verder op:
https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/schaijk/mooie-opbrengst-kerstactie-mov-en-schaijkse-basisscholen

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen