Meet & greet succesvolle Indiase vrouwenvakbond SEWA
Vrijdag 11 mei is Jyoti Macwan, secretaris van SEWA (Self Employed Women’s Association) bij de FNV. SEWA is een succesvolle Indiase vakbond voor arme, zelfstandig werkende vrouwen in de informele economie, met 2 miljoen leden. FNV steunt SEWA met solidariteitsprojecten in onder andere de kinderopvang en afvalverwerking. Maak kennis met het werk van deze sterke vrouwenvakbond en kom naar de meet & greet op 11 mei.

Jyoti Macwan, algemeen sectretaris van de Indiase vrouwenvakbond SEWA

Jyoti Macwan, vorig jaar op het FNV-congres

Meet & greet

Vrijdagmiddag 11 mei kun je kennis maken met Jyoti, horen hoe kinderopvang en de afvalverwerking waar de vrouwen in actief zijn in India is geregeld. Er mogelijkheid om uit te wisselen en vragen te stellen. Jazeker, ook in Nederland kunnen we van hen leren!

Wat: Kennismaking en info meeting SEWA.
Waar: Centraal vakbondshuis FNV, Hertogswetering 159, Utrecht
Wanneer: Vrijdagmiddag 11 mei, 14.00 – 15.30 uur.
Voor wie: Iedereen die interesse heeft (reiskosten worden niet vergoed door int. zaken).
Aanmelden bij: maadey.meuleman@fnv.nl

Over SEWA

SEWA is sinds 1972 een geregistreerde vakbond. Het is een organisatie van arme, zelfstandige vrouwelijke werknemers. Dit zijn vrouwen die hun brood verdienen met hun eigen werk of kleine bedrijven. Ze hebben geen regulier betaald werk met sociaalvangnet zoals werknemers in de georganiseerde sector. Zij zijn de onbeschermde arbeidskrachten van ons land. Van de vrouwelijke arbeidskrachten in India bevindt meer dan 94% zich in de informele sector. Hun werk wordt echter niet erkend en blijft dus onzichtbaar.

De belangrijkste doelen van SEWA zijn het organiseren van vrouwelijke werknemers voor echte banen. Echte banen zijn banen waarbij werknemers werkzekerheid, inkomenszekerheid, voedselzekerheid en sociale zekerheid verkrijgen (in ieder geval gezondheidszorg, kinderopvang en onderdak). We willen dat vrouwen autonoom en zelfredzaam kunnen zijn, individueel en collectief, zowel economisch als in hun beslissingen. www.sewa.org.

Indiase vrouwenvakbond SEWA zorg voor kinderopvang van de armste, zelfstandige werkende vrouwen.

SEWA, kinderopvang
Bron:
https://www.fnv.nl/over-fnv/nieuws/nieuwsarchief/2018/mei/fnv_sewa/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen