Máxima schrijft moeder ontvoerde Insiya terug: ‘Schrijnend gemis’


Het is schrijnend als een moeder en haar kind ‘tegen hun wil niet bij elkaar kunnen zijn’. Dat schrijft koningin Máxima vandaag aan Nadia Rashid, de moeder van het naar India ontvoerde meisje Insiya.

Gisteren had Rashid de koningin in een brief gevraagd of ze de zaak onder de aandacht wilde brengen. Ze schreef haar boodschap ‘van moeder tot moeder, van vrouw tot vrouw, van mens tot mens’.

Gekidnapt

Rashid wees erop dat ze voor de tweede keer alleen zal zijn op Moederdag. Insiya werd in september 2016, destijds twee jaar oud, gekidnapt uit de woning van haar oma in de Amsterdamse Watergraafsmeer en ontvoerd naar India. Sindsdien woont zij daar bij haar vader Shehzad H.

Máxima laat weten via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD): “Het is – in het bijzonder op Moederdag – verschrikkelijk wanneer een moeder en haar kind tegen hun wil niet bij elkaar kunnen zijn. Dat gemis is schrijnend.”

Beschuldigingen over en weer

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt zich intensief bezig met de zaak, meldt de RVD. Het ministerie ‘blijft aandacht vragen voor het ingediende teruggeleidingsverzoek en zowel India als Nederland zetten zich in om contact tussen moeder en dochter tot stand te brengen’.

In de zaak beschuldigen H. en moeder Rashid elkaar over en weer. Eerder besloot een Indiase rechtbank dat Insiya eind maart van dit jaar terug moest naar haar moeder. Maar in april besliste de rechter in India in hoger beroep dat ze voorlopig bij haar vader mag blijven.

John van den Heuvel over uitspraak in zaak-Insiya

Sinds Insiya werd ontvoerd, zijn zowel in India als in Nederland tal van rechtszaken gevoerd over haar mogelijke terugkeer.

Meer op rtlnieuws.nl:
Moeder ontvoerde Insiya (4) doet wanhopige oproep aan Máxima: ‘Ik heb uw steun nodig’

RTL Nieuws


Bron:
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/maxima-schrijft-moeder-ontvoerde-insiya-terug-schrijnend-gemis

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen