Maastrichts bedrijf in de race voor Green Challenge | 1Limburg


Desolenator uit Maastricht maakt kans op de hoofdprijs van 500 duizend euro van de Green Challenge van de Postcode Loterij.

Het bedrijf uit Maastricht is een van de vijf finalisten van de jaarlijkse duurzaamheidscompetitie.

Zonne-energie
Desolenator heeft een proces ontwikkeld om zout water te ontzilten en sterk vervuild water schoon te maken. Het bedrijf maakt gebruikt van zonne-energie om water te verwarmen. De condens die daarbij vrijkomt wordt opgevangen en kan gebruikt worden als drinkwater. “We gebruiken daarvoor de warmte van zonnepanelen die normaal niet gebruikt wordt”, zegt algemeen directeur Pim Janssen.

Zuiveren
Op deze manier kan sterk vervuild water of zeewater gezuiverd worden. “Ons proces kan vooral goed gebruikt worden in landen met veel zon. Vooral in landen als India, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika is de vraag groot.”

Geldprijs
Het bedrijf heeft haar belangrijkste vestiging in de Beatrixhaven in Maastricht. Hier heeft Desolenator een laboratorium. Ook heeft ze vestiging in Londen. Als finalist van de Green Challenge van de Postcode Loterij krijgt het minstens 100.000 euro. De winnaar van de wedstrijd krijgt 500.000 euro. De nummer 2 gaat met 200.000 euro naar huis. Met het geld kunnen de finalisten hun producten verder ontwikkelen.

Project
Met het geld dat het met de Challenge kan winnen, wil het bedrijf het product verder ontwikkelen. “We gaan het geld gebruiken voor een project in Zuid India. Daar is een groot tekort aan water”, zegt Pim Janssen. “We willen daar zo’n 10.000 mensen van drinkwater voorzien.”

Green Challenge DeepDive
Naast het prijzengeld krijgen alle finalisten toegang tot de Green Challenge DeepDive: een programma van zes maanden waarin de start-ups ondersteuning en coaching krijgen in het verder brengen van hun onderneming.

De loterij organiseert de internationale competitie dit jaar voor de dertiende keer.Lees verder op:
https://www.1limburg.nl/maastrichts-bedrijf-de-race-voor-green-challenge

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen