Liveblog: Naar een eengemaakte Europese regeling van reisbeperkingen, aantal besmettingen daalt nog amper 


In India zijn nu officieel meer dan 4 miljoen besmettingen met het coronavirus geregistreerd. De voorbije 24 uur kwamen er volgens het ministerie van Volksgezondheid 86.432 gevallen bij, alweer een record in de dagcijfers in India. Er zijn nu in totaal 4.023.179 besmettingen.

Daarmee komt het dicht in de buurt van Brazilië, waar officieel 4.091.801 besmettingen vastgesteld zijn, en de Verenigde Staten, wereldwijd het zwaarst getroffen land met 6.202.080. Naar alle verwachtingen zal India eerstdaags over Brazilië springen.

Het aantal besmettingen in India is de laatste weken fors aan het stijgen. Al dagen op rij wordt het record in nieuwe dagelijkse besmettingen gebroken. Nog maar amper 13 dagen geleden bereikte het land de drempel van 3 miljoen besmettingen. Ter vergelijking: het duurde meer dan drie maanden voor het van 2 naar 3 miljoen besmettingen ging.

In eerste instantie verspreidde het virus zich vooral in de overbevolkte grootsteden, maar er zijn intussen besmettingen in alle deelstaten van het uitgestrekte landen, in kleinere steden en dorpen. De meeste gevallen zijn er in de westelijke staat Maharashtra state en de vier zuidelijke staten Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Telangana en Karnataka.

De voorbije 24 uur zijn in India meer dan 1.000 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting. In totaal zijn nu 69.561 overlijdens geregistreerd. Het is ook hier het op twee na zwaarst getroffen land. In de VS zijn er 187.768 overlijdens, in Brazilië 125.502.Lees verder op:
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/09/05/liveblog-5-september/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen