Kleurrijke producten in de Wereldwinkel Schagen


Een blikvanger zijn de handmaakte en -geverfde sjaals uit India. Kleurrijk en van zijde.

Andere kleurrijke en handgemaakte producten zijn de mozaïek schalen afkomstig van het Indonesische eiland Bali. Een eiland met ook kleurrijke inwoners. Dat is terug te zien in de schalen. Elke drie jaar ontwikkelt de producent samen met de Nederlandse importeur een nieuwe collectie. De schalen zelf worden gemaakt op het buureiland Lombok. De binnenzijde van de schaal wordt in een basiskleur geverfd. Ook het glas wordt gekleurd voordat het in stukjes wordt gesneden. Zo ontstaat een bijzondere versmelting van kleuren in het mozaïek. Het hele proces is handmatig, zodat geen enkele schaal hetzelfde is.

Noemenswaard is ook het serpentine beeld gemaakt in Zimbabwe. Een unieke creatie lijkend op een vogel die uit een schelp geboren wordt. Het is een beestenbende in de Wereldwinkel. Op de schappen ligt ook een fel gekleurde salamander afkomstig uit Mexico.

Genoeg keuze aan leuke en originele cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget in de Wereldwinkel onder de kerktoren op de Markt in Schagen.

Mocht je gegrepen zijn door dit verhaal en het winkelteam wilt komen versterken, welkom! Je kunt dan contact opnemen via 0224 – 212191.

Kijk voor meer informatie over de winkel en het daar werken op: www.fairwinkelschagen.nlLees verder op:
https://schagerweekblad.nl/deel-je-nieuws-artikel/kleurrijke-producten-de-wereldwinkel-schagen-616369

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen