Internationaal adviesbureau Eight Advisory van start in Nederland


International consultancybureau Eight Advisory heeft voet gezet binnen de Nederlandse markt na in Amsterdam een kantoor te hebben geopend.

Eight Advisory werd opgericht in 2009 toen een groep van acht senior professionals afkomstig van Arthur Andersen en Big Four kantoren – vandaar de naam Eight Advisory – besloot om gezamenlijk  te ondernemen. Sinds de oprichting in Frankrijk is het consultancybureau uitgegroeid naar een 460-koppige organisatie, die in tien landen actief is.

Kantoor in Nederland

De volgende stap in het groeipad van het bureau is de uitbreiding naar de Nederlandse markt, na eerder al de vleugels te hebben uitgeslagen naar het Verenigd Koninkrijk (2016), België (2018) en Zwitserland (2020). India is het enige gebied buiten Europa waar Eight Advisory actief is.

Internationaal adviesbureau Eight Advisory van start in Nederland

Eight Advisory werkt vooral voor grote corporate organisaties, private equity bedrijven, grote familiekantoren en financiële instellingen. Het dienstenportfolio is gecentreerd rondom vier onderwerpen: ‘transactions’, ‘restructuring’, ‘business transformation’ en ‘financial engineering’. In Nederland zal Eight Advisory zich vooral richten op restructuring, waarvoor het bureau Vincent van Liere aan boord heeft gehaald om de praktijk op te tuigen.

“We zijn er trots op Vincent te mogen verwelkomen, een zeer ervaren en zeer gewaardeerde restructuring professional met een aanzienlijk private equity en family funds-netwerk”, geeft Eric Demuyt aan, Managing Director bij Eight Advisory en een voormalig partner bij EY en Arthur Andersen.

De 45-jarige Van Liere heeft meer dan twintig jaar aan ervaring in financiële herstructureringen, voornamelijk opgedaan het Nederlandse ING. Zijn uitgebreide trackrecord omvat het adviseren van corporate organisaties, familiebedrijven, vermogende particulieren en financiers over het navigeren door noodlijdende situaties, en het ondersteunen van private equity bedrijven bij het herstructureren van hun portfoliobedrijven.

De Nederlandse praktijk zal nauw samenwerken met het andere kantoor van de organisatie in de Benelux (in Brussel), dat in 2018 werd opgericht. De Belgische praktijk wordt geleid door ex-PwC consultant Philippe Fimmers.Lees verder op:
https://www.consultancy.nl/nieuws/33901/internationaal-adviesbureau-eight-advisory-van-start-in-nederland

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen