Indiase luchtvaart is slangenkuil | Luchtvaartnieuws


Dat blijkt uit cijfers van de Indiase overheid over het financiële jaar 2018-2019, die gedeeld zijn door de Financial Express. Budgetmaatschappij Air India Express en de kleine vrachtmaatschappij Blue Dart Aviation zijn de enige uitzonderingen.

Het moederbedrijf van Air India Express, Air India, heeft juist het grootste operationele verlies: omgerekend ruim 561 miljoen euro. Daarmee is het staatsbedrijf goed voor zo’n 60 procent van het totale verlies bij de dertien maatschappijen. Go Air en Vistara staan op plek twee en drie.

De belangrijkste oorzaak voor de slechte situatie in de Indiase luchtvaart is dat de stijging van de omzet achterblijft bij die van de kosten. Maatschappijen zijn onder andere veel geld kwijt aan hogere pilotensalarissen en een snelle vlootexpansie.

Die snelle capaciteitsuitbreiding zet de marges onder druk in een toch al van nature lastige markt, met relatief weinig lucratief zakelijk verkeer.

Jet Airways
Bovenstaande cijfers schijnen wat licht op de ondergang van Jet Airways. De voormalige KLM-partner was één van de grootste maatschappijen van India, maar moest door steeds verder oplopende verliezen begin dit jaar haar operaties staken.

De resultaten van Jet Airways zijn niet in het overzicht meegenomen.Lees verder op:
https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/2/airlines/indiase-luchtvaart-is-slangenkuil

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen