India wil wereldmacht in de ruimte zijn, vanavond nieuwe maanmissie


De kosten van de missie zijn met 142 miljoen dollar iets hoger uitgevallen dan aanvankelijk gepland, maar zijn nog altijd een fractie als je kijkt naar vergelijkbare missies van andere landen. Bovendien is ongeveer twee derde van het bedrag betaald door bedrijven. Volgens Sivan is voor de technologieën en voorbereiding samengewerkt met 120 bedrijven en 500 universiteiten.

Commercialisering

India’s aspiraties op het gebied van ruimtevaart gaan verder dan nationale trots. Het programma moet ook bijdragen aan de economie door het creëren van een industrie met kwalitatief hoge technische banen. In de eerste begroting van het nieuwe kabinet van premier Modi, die eind juni werd gepresenteerd, werd de oprichting van een nieuwe, commerciële tak van ISRO aangekondigd. Daarmee moeten de uitvindingen binnen ISRO op de markt worden gebracht als betaalbare producten.

Naast het vergroten van de Indiase ‘ruimtevoetafdruk’ is het doel van de maanmissie volgens Sivan “het bevorderen van een nieuw tijdperk van ontdekkingen, het vergroten van ons begrip van de ruimte, het stimuleren van technologische vooruitgang, het promoten van wereldwijde samenwerkingen en het inspireren van een nieuwe generatie ontdekkers en wetenschappers.”

De lancering vanavond is te volgen via de website van de Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO. De uitzending begint om 22.30 uur Nederlandse tijd.Lees verder op:
https://nos.nl/l/2293439

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen