India wil toezicht op ongereguleerde cryptohandel


Naast Amerika kijkt ook India al een poosje kritisch naar de drastisch groeiende crypto-economie. Dat bleek wel uit de duidelijke verklaring van de Indiase minister van Financiën over de positie van de regering met betrekking tot de legaliteit van bitcoin en andere digitale valuta’s.

Uit deze jaarlijkse begrotingstoespraak blijkt dat de autoriteiten nu toch bezig te zijn om crypto’s klem te zetten en de  crypto-economie in te perken. In de toespraak van de minister stond bijvoorbeeld het volgende:

“The government does not recognize cryptocurrency as legal tender…”

India is van plan stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat cryptocurrencies niet worden gezien als legaal betaalmiddel. Tegelijkertijd willen ze een toezichthouder aanstellen die toezicht houdt op niet-gereguleerde beurzen die handelen in cryptovaluta. Dat zei de minister van Financiën afgelopen maandag.

Eerdere aankondigingen

Deze uitspraak komt niet uit de lucht vallen. Naast het gegeven dat crypto’s geen wetmatig betaalmiddel zullen zijn, wat al eerder aangekondigd was, doen ze daar nog een schepje bovenop. Bij toezicht gaat het bijvoorbeeld om uitgebreide KYC (‘know your customer’) of restricties voor exchanges. 

Tijdens een evenement zei Subhash Chandra Garg, minster van economische zaken, dat de overheid cryptocurrencies in India gaat reguleren. Volgens Garg zal de regering tegen het einde van het huidige boekjaar – 31 maart – met regelgeving komen voor cryptocurrencies en de cryptohandel. Of dit echt gebeurt, is natuurlijk nog afwachten.

“We hope that within this year, the committee would finalize its recommendations and then it would require legal changes, regulatory assignments, but certainly there will be regulations by the end of this financial year,” said Mr. Garg at the CNBC TV18-Mint event.

Hoe en of die regulering er ook komt, het veroorzaakt wel meer en meer en meer onrust op de markten. Handelaren zijn bang voor een verbod op de handel in crypto’s, maar hier is tot dusver geen sprake van. 


Bron:
https://www.iex.nl/Crypto/274981/India-wil-toezicht-op-ongereguleerde-cryptohandel.aspx

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen