Hockeyers beginnen Pro League met ruime nederlaag in India | NU


De Nederlandse hockeyers zijn zaterdag slecht begonnen aan de FIH Pro League. De ploeg van bondscoach Max Caldas verloor het eerste groepsduel van het toernooi met 5-2 van het thuisspelende India.

De nummer drie van de wereld keek in Bhubaneswar al na elf seconden tegen een achterstand aan door een treffer van Gurjant Singh. Rapinder Pal Singh verdubbelde de voorsprong nog in het eerste kwart uit een strafcorner.

Via een rake strafcorner van Jip Janssen kwam Oranje razendsnel terug op 2-1, waarna Jeroen Hertzberger er aan het eind van het tweede kwart 2-2 van maakte. Na rust liep India echter weer weg.

Via Mandeep Singh en Lalit Upadhyay kwam India in het derde kwart op 4-2, waarna de nummer vijf van de wereld zelfs uitliep naar 5-2. Wederom Rapinder Pal Singh zorgde daar uit een strafcorner voor. Oranje speelde daarna een kansloze wedstrijd. Beide landen treffen elkaar zondag opnieuw.

Aan de Pro League doen naast Nederland en India ook Argentinië, Australië, België, Duitsland, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland en Spanje mee. Alle duels worden van januari tot en met juni gespeeld. Het toernooi geldt als voorbereiding op de Olympische Spelen.

Vorig jaar eindigde Oranje als derde bij de eerste editie van het toernooi, dat als opvolger geldt van de Hockey World League en de Champions Trophy. Australië versloeg vorig jaar België in de finale.Lees verder op:
https://www.nu.nl/sport-overig/6024753/hockeyers-beginnen-pro-league-met-ruime-nederlaag-bij-india.html

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen