Gratis kennismaken met de karatesport | Wijks Nieuws


Langbroek – Van 20 t/m 27 september wordt  door NOC*NSF  weer de Nationale Sportweek georganiseerd. De slogan dit jaar is “Sport doet iets met je”. De karateschool in Langbroek biedt aan kinderen van 6 t/m 12 jaar de mogelijkheid om in de maand september middels een drietal lessen kennis te maken met de karatesport. In Sportcomplex “Oranjehof”, Alexanderdreef 16 te Langbroek kan men op zaterdag 12, 19 en 26 september van 12.30-13.30 uur geheel vrijblijvend kennismaken met deze unieke sport en ervaren wat deze sport met je doet. De deelname is geheel gratis!

Karate betekent letterlijk lege hand. Karate is, volgens de overlevering, eeuwen geleden via India in China terecht gekomen. De bewoners van het Japanse eilandje Okinawa, dat tussen China en Japan in ligt, brachten het verder naar Japan. In Japan werd het Karate verder ontwikkeld en van daaruit over de gehele wereld verspreid. Door de eeuwen heen zijn er allerlei verschillende stijlen ontstaan. In Nederland zijn zo’n 7 verschillende stijlen aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland.

Behalve een martiale kunst, is karate de laatste jaren ook uitgegroeid tot een vechtsport. In 2021 kunnen we zelfs de eerste Olympische karatekampioenschappen verwachten. Wedstrijden worden gehouden op een tweetal onderdelen van het karate, kumite (sparren, “vrije gevecht”) en kata (schijngevecht met meerdere denkbeeldige tegenstanders). Naast de vechtsport is karate bijzonder geschikt als zelfverdedigingsmethode. 

Belangstellenden voor de kennismakingslessen in de maand september, kunnen in het kader van de actie “Sport doet iets met je” gebruik maken van deze aantrekkelijke aanbieding. Wil je meer weten over Karate kom dan eens langs of doe mee. Aanmelden voor deelname is noodzakelijk en kan per e-mail jvdhoofdakker@solcon.nl

 Lees verder op:
https://www.wijksnieuws.nl/deeljenieuws/sport/359793/gratis-kennismaken-met-de-karatesport

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen