Gevecht tussen Sikhs in Wenen


CHANDIGARH .– Van de Indiase bevolking van bijna 1,2 miljard maken sikhs nog geen 2 procent uit. Jalandhar is een bolwerk van de Dera Sach Khand, een sekte alwaar een priester om kwam. De sekte bestaat voornamelijk uit dalits of ‘onaanraakbaren’

In de stad braken er ongeregeldheden uit na een aanval van fundamentalistische Sikhs op twee priesters in een tempel in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Voor de autoriteiten in de noordelijke Indiase stad Jalandhar werd dit aanleiding een uitgaansverbod af te kondigen en het leger in te zetten gezet om de onrust onder Sikhs de kop in te drukken. De toestand in Jalandhar was eerst rustig maar gespannen tot het moment dat ongeveer vierhonderd militairen en politie werden ingezet de orde op verschillende ingerichte controleposten te bewaken.

Eén van de priesters kwam bij de rellen in Wenen om het leven. Minstens vijftien mensen raakten gewond. Nadat het nieuws uit Wenen bekend was geworden, gingen honderden aanhangers van Dera Sach Khand en leden van andere organisaties van dalits in Jalandhar de straat op. Ze staken verscheidene voertuigen en een bank in brand, bekogelden bussen met stenen en blokkeerden spoorbanen en wegen. Ook in enkele omliggende plaatsen werd onrust gemeld.

Reacties
 1. Reply
  zcak
  november 1, 2009 om 5:51 pm

  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen