Genoeg gezegd, genoeg gebeurd


Als jongen zijnde heb je het niet makkelijk, tussen al het vrouwelijk schoon dat er rondloopt. In de bus, tram, trein overal waar je kijkt zie je ze wel. Je kijkt ernaar en vraagt je af het van binnen ook ‘snor’ zit. Dat weet je pas als je met haar gaat praten, socialize etc. Ik nam de proef op de som. Aangetrokken door haar schoonheid, maande ik me op een rode loper, die mij tot de weg van haar hart zou leiden. Haar walk was niet robuust, noch overladen met zelfvertrouwen, meer een speelse loop. Ze was klein, net als veel Hindustaanse meisjes. Haar stijl was flamborissant. Gekleed als een lady, ging ze door het leven als een wild girl. Althans zo leek het. Ik liep naar deze engel toe en uite me hart in de vorm van een mooi gedicht: ‘Roses are red, Violets are blue, but when I go to the toilet, I will think of you’. Op een klap voorbereid, keek ze me met de ‘whatever look’ aan. Zo, ik heb honger man, ga je mee broodje voor me kopen? Nu had ik niets meer te verliezen. Tot me verbazing antwoordde ze ja.

Ze wilde naar de Kiosk (om er snel van af te zijn, denk ik). De broodjes van de Kiosk zijn niet lekker man. Ik kreeg me zin, het werd rustig een broodje eten. Ik bestelde 2 gezonde broodjes en 2 thee. Ze zag er niet alleen uit als een dame, ze at ook als een dame. Kleine hapjes, kleine slokjes af en toe met een servetje de kruimels afvegen. Het enige nare, was dat ze de hele tijd naar de w.c. ging. Toen ze 2 keer naar de wc. was gegaan, besloot ik om ook maar om te kijken wat daar zo bijzonder is. Vanzelfsprekend dacht ik ook aan haar, maar dat heb ik voor me gelaten.

De sfeer was perfect; rustige muziek, kaarsjes en weinig drukte. Het werd nog beter, want uiteindelijk wist ik een gesprek te starten. Ze was net als ik, waar we ook over praatte het kwam spontaan. Bhakti, film, muziek, studie noem het maar op. Elke keer als ze lachte, zag ik haar ogen fonkelen. Ze leek het koud te hebben en ik gaf haar de kaars, om der zelf te verwarmen. Terwijl ik 1 hand op die kaars had en een andere regelde (andere tafeltje) pakte ze met beide handen de kaars en me hand vast. Ik voelde een tinteling en trok me hand terug. Impulsief trok ze haar hand net als ik, terug. Impulsief moest ze weer naar het toilet.

Toen het donker werd, besloten we er maar een eind aan te breien. We besloten ook om contact te houden en wisselden MSN uit. Ik merkte dat ik steeds vaker op MSN kwam, dat ik steeds langer op MSN was. Waarover we ook gingen chatten, het duurde lang. Op een gegeven moment had ik der zoveel verteld, dat ze wist hoe me agenda er uit zag. Zo ging het door, eerst via MSN later via de telefoon. Soms spraken we af op haar school af en zaten we uren in de kantine.. Totdat het moment suprème kwam…;.

Voorstellen aan de ouders. Omdat ik weet dat me ouders vrij nuchter zijn en ook dat ze, als ik een meisje mee naar huis neem, ze meteen een interview afnemen, deed zij het eerst. ‘Wat, is hij pas 22 (zij 25)’. Hij is nog niet afgestudeerd, hoe gaat hij je onderhouden? De typische (Hindoestaanse) vader reactie. Als semi volwassenen, besefte we dat onze ouders, ouders zijn. Met tranen in de ogen namen we afscheid.

Dit gebeurde, voor me gevoel, wel 100 keer. We namen afscheid en spraken elkaar na een paar dagen, of hooguit een week weer. Verjaardagen, Valentijnsdag, we miste niets. Toch gebeurde het elke keer weer, dat we voelde dat het afscheid naderde. Toen op een koude februari dag spraken we elkaar weer. We wisten het allebei. Er was genoeg gezegd, genoeg gebeurd zonder cliché, namen we afscheid…. voor eens en voor altijd.

Devavratha

Reacties
 1. Reply
  Gast
  maart 8, 2006 om 2:14 pm

  :eek

 2. Reply
  Gast
  maart 8, 2006 om 3:17 pm

  :roll hoi

 3. Reply
  Gast
  maart 8, 2006 om 3:17 pm

  hoe gaat het

 4. Reply
  Gast
  maart 8, 2006 om 3:18 pm

  wie ben je

 5. Reply
  Gast
  maart 8, 2006 om 3:18 pm

  heb je msn

 6. Reply
  Gast
  maart 8, 2006 om 3:20 pm

  hai hai
  ik vind dat was mooi>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 7. Reply
  Gast
  maart 8, 2006 om 3:22 pm

  ik ben liza en jij wie ben je dan zeg dan waarom zeg je niet …………………………………

 8. Reply
  Gast
  maart 8, 2006 om 3:23 pm

  zeg dan hallo waarom zeg je niet

 9. Reply
  Gast
  maart 8, 2006 om 3:24 pm

  :eek :upset :zzz :sigh :p 8) :grin 🙂 😕 :cry 😡 :eek :upset

 10. Reply
  Gast
  maart 9, 2006 om 2:09 pm
  uitzichtloos

  Hmmm,waarom niet doorgevochten..als je echt van elkaar houdt,dan ga je toch voor die persoon???Loslaten is een proces,waar je overheen kan komen en door kan gaan met je leven,maar een afscheid kan ook iemands leven verwoesten,als je er niet bovenop komt.Je ziet geen uitzicht meer,je kan niet meer genieten van dingen,en geen zin hebben om maar iets te doen..je raakt in een diepe put..

 11. Reply
  Gast
  maart 9, 2006 om 5:37 pm

  leuk om te lezen

 12. Reply
  Gast
  maart 10, 2006 om 8:12 am

  Lectori salutem,

  Uit ervaring kan ik zeggen dat doorvechten niet altijd zin heeft, dan is het beter om de pijn te verdragen. Het verdriet te dragen. De wonden te likken. In plaats van het eeuwig durende gevecht.

  Morituri te salutant!

 13. Reply
  Gast
  maart 10, 2006 om 9:21 am
  uitzichtloos

  en als je niet door kan gaan?Je ziet het echt niet meer zitten….dan????

 14. Reply
  Gast
  maart 10, 2006 om 10:57 am

  Lectori Salutem,

  Dan heroverweeg je samen ohe het verder moet.

  Morituri te salutant!

 15. Reply
  Gast
  maart 10, 2006 om 12:28 pm

  En als de ander gewoon alleen verder wilt gaan, en jij het gevoel daardoor krijgt dat die persoon je laat zitten?

 16. Reply
  Gast
  maart 10, 2006 om 1:45 pm

  Lecturi Salutem,

  Na een komma, geen \’en\’.

  Dan moet je die persoon gewoon een flink pak slaag geven.

  Liefde is een keuze, maar liefde is ook klappen \’met liefde gegeven\’ incasseren.

  Morituri te salutant!

 17. Reply
  Gast
  maart 13, 2006 om 3:24 pm
  Sushmita

  :sigh als het echte liefde is dan ga je er toch beide voor?? Maar ik begrijp t wel… Maar als ik jou was zou ik ervoor gaan! WANT het vinden van een leuke passende partner is moeilijk. Ooit ws ik als 23 jarige lady verliefd op een 20 jarige leuke jongen. ( hij leek ouder al maakt leeftijd niets uit) Inmiddels ben ik 25 en hij 22 jaar. Ik ben nog steeds verliefd maar het had geen zin om ervoor te vechten want zijn gevoelens waren zwak (angst voor zijn familie? die het niet zou accepteren?of was hij niet verliefd?) Maar bij JULLIE lijkt het mij wederzijds! dus ga er dan ook voor…

 18. Reply
  Gast
  maart 13, 2006 om 6:56 pm

  Lectori Salutem,

  Met alle respect, voor je reactie. Dit is niet de hele gang van zaken, maar een volwassen besluit van 2 volwassen.

  Morituri te salutant!

 19. Reply
  Gast
  maart 14, 2006 om 3:04 pm
  Slimmerik

  Lectori Salutem,

  Wijsneus!!!!!!

  Morituri te salutant!

 20. Reply
  Gast
  maart 14, 2006 om 3:55 pm

  Lectori Salutem,

  Ik heb gesproken…

  Morituri te Salutant!

 21. Reply
  Gast
  maart 14, 2006 om 8:36 pm
  Slimmerik

  Lectori Salutem,

  Jij hebt gesproken…maar ik weet \’t beter!

  Morituri te Salutant!

 22. Reply
  Gast
  maart 15, 2006 om 12:14 am

  Lectori Salutem,

  Oke dan laat ik jou voortaan, namens mij spreken.

  Morituri te salutant!

 23. Reply
  Gast
  maart 15, 2006 om 3:21 pm
  Slimmerik

  Lectori Salutem,

  Hahahaha, GRAPJAS!!Subh Holi!

  Morituri te salutant!

 24. Reply
  Gast
  maart 15, 2006 om 8:19 pm

  Lectori Salutem,

  Slimmerik, identify yourself. Een onbekende Subh Holi wensen past niet in me straatje

  Morituri te salutant!

 25. Reply
  Gast
  maart 16, 2006 om 9:23 am
  Slimmerik

  Lectori Salutem,

  \”Subh Holi\” kan je aan iedereen wensen,omdat op deze dag het nieuwe jaar wordt ingeluid. We zijn allemaal kinderen van God,waarom kan je een ieder dan geen \’Subh Holi\’ wensen?

  Morituri te salutant!

 26. Reply
  Gast
  maart 16, 2006 om 3:22 pm
  Slimmerik

  Lectori Salutem,

  Als je me goed genoeg kent,hoef ik niks te zeggen…

  Morituri te salutant!

 27. Reply
  Gast
  maart 16, 2006 om 4:42 pm
  Slimmerik

  Lectori Salutem,

  Hmmm, als je \’t echt wilt weten…ik ben \’Der kleine\’!

  Morituri te salutant!

 28. Reply
  Gast
  maart 16, 2006 om 6:13 pm

  Lectori Salutem,

  Hode, dan noem je jezelf slimmerik?

  Morituri te salutant!

 29. Reply
  Gast
  maart 16, 2006 om 9:19 pm

  Lectori Salutem,

  Dat klopt, maar in dit geval is het een principe kwestie.

  Morituri te salutant!

 30. Reply
  Gast
  maart 16, 2006 om 9:20 pm

  Lectori Salutem,

  Are doe lief, wie ben je?

  Morituri te salutant!

 31. Reply
  Gast
  maart 16, 2006 om 9:58 pm
  Slimmerik

  Lectori Salutem,

  Ja toch!!! Je kan nog veel van me leren makker…:P

  Morituri te salutant!

 32. Reply
  Gast
  maart 24, 2006 om 4:07 pm
  Knuffeltje

  Jammer dat het zo gelopen is, Het is begonnen als een spannend verhaal en het einde is alleen niet zoals gehoopt. Begrijp wel dat jullie tot een rationele beslissing zijn gekomen. Ik weet alleen niet of dit wel verstandig is geweest, maar de tijd zal leren of het verstandig is geweest om naar je hoofd te luisteren en niet naar je hart. :sigh

 33. Reply
  Gast
  april 4, 2006 om 2:32 am

  😡

 34. Reply
  Gast
  april 11, 2006 om 11:43 pm

  waarom zeg je niets meer

 35. Reply
  een gast
  augustus 5, 2007 om 4:08 pm
  heb je dr wel plezier van gehad

  als jullie een paar keer plezier hebbe gehad maakt t tog nie meer uit 8)

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen