Felle protesten in India tegen groepsverkrachting 7-jarig meisje


Honderden mensen zijn vandaag in verschillende delen in India de straat opgegaan om gerechtigheid te vragen voor een 7-jarige meisje dat werd verkracht. De protesteerders eisen de doodstraf voor de daders.

Het meisje werd afgelopen dinsdag in het dorp Mandsaur meegenomen toen ze bij haar school wachtte om opgehaald te worden door haar ouders. Het meisje werd vervolgens verkracht en ook werd geprobeerd haar keel door te snijden.

Situatie is stabiel

Het meisje ligt in het ziekenhuis. Volgens een officier van politie is haar situatie stabiel. Er zijn twee verdachten opgepakt.

In India komen verkrachtingen veel voor, ondanks strengere wetten. Het verzet hiertegen groeit. Steeds meer mensen gaan de straat op om voor de slachtoffers op te komen en aandacht te vragen voor de zwakke positie van vrouwen.

Hardere maatregelen

In 2012 schokte een Indiase groepsverkrachting de wereld. Een student werd verkracht in een bus, toegetakeld met ijzeren staven en vervolgens de rijdende bus uitgegooid. Ze overleed even later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De gruwelijke daad bracht een storm aan protesten met zich mee. Daarop besloot de regering hardere maatregelen te treffen.

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws


Bron:
https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/felle-protesten-in-india-tegen-groepsverkrachting-7-jarig-meisje

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen