De Posthoorn (Centrum) – Een Haags ding met een Indiase tint


Miss India Holland-verkiezing 

De inschrijving voor Miss India Holland 2019 is geopend. Voorselectie voor deze beauty- en brainwedstrijd is in november en de organisatie is voor het vierde opeenvolgende jaar in handen van Taj Events.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – “Deze missverkiezing is echt een Haags ding en dat wil ik zo houden”, zegt directeur-eigenaar Aniel Kieno. “Een keer zijn we uitgeweken naar Rotterdam maar daar kan ik er organisatorisch en financieel niet zoveel uithalen als in Den Haag. Ook wat betreft de publieke belangstelling zitten we hier goed en ontvangen we gasten uit allerlei bevolkingsgroepen.”

Aniel vertelt meer over de geschiedenis van zijn bedrijf en de Miss India Holland verkiezing. “17 jaar geleden ben ik begonnen met Taj Events. Eigenlijk heb ik het vak geleerd van mijn oom John Rambali. Hij was de eerste die Bollywood entertainers naar Nederland haalde voor een performance. De Miss India Holland verkiezing bestaat 15 jaar. Drie jaar geleden heb ik het overgenomen van Sharla Rambhadjan en haar bedrijf”, zegt Aniel. Hij vertelt ook over de laatste verkiezing bijna 4 weken geleden in het World Trade Center (WTC). “We hebben veel complimenten gekregen over de organisatie, de aankleding en het diner. Het doet me goed want met ons werk proberen we ook jonge meisjes uit het isolement te halen waar ze soms in verkeren. Ik heb het dan niet alleen over meisjes van Hindoestaanse afkomst”, zegt hij.

Iemand die hierover kan meepraten is de 18-jarige Aradhana Mohan, tweede plek en ook Miss Charity bij de laatste verkiezing. “Van nature ben ik verlegen en tijdens mijn middelbare schooltijd werd ik veel gepest”, vertelt ze. “Ik was op het Milan festival toen Aniel aan me vroeg of ik mee wilde doen. Ik zag daar allerlei mooie meisjes staan en durfde niet echt. Maar Aniel gaf me zelfvertrouwen en ik ging overstag. Mijn tweede plek is eigenlijk ook een overwinning op die nare schoolperiode.”

De 20-jarige Kirtan Lalbiharie is derde geworden bij de laatste verkiezing en ook zij is er positief over. “Het was echt gezellig tijdens de trainingsweken en de finale. Natuurlijk was het een wedstrijd maar er was geen negatieve energie tussen de dames. De organisatie vond ik echt top en Aniel was als een vader voor ons”, besluit ze.

Een belangrijke gast tijdens de laatste verkiezing in het WTC was Evelien Hölsken, één van de oprichters van Stichting Free a Girl, de organisatie die strijdt tegen kinderprostitutie. “Dit jaar gaan we samenwerken met haar organisatie en verschillende evenementen organiseren. Aradhana, onze Miss Charity, staat hierbij centraal”, zegt Aniel trots.

Inschrijving en voorwaarden op www.missindiaholland.net.


Bron:
https://www.deposthoorn.nl/nieuws/algemeen/425089/een-haags-ding-met-een-indiase-tint-

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen