De avondklok komt er aan: 7 fijne films om thuis blijven leuker te maken


Acht jaar later wonen ze nog steeds in Londen en zijn ze onafscheidelijk. De terugkeer van Gloria’s moeder kan alleen maar voor chaos zorgen…

Capharnaüm

De twaalfjarige Zain groeit op in Libanon, waar hij rebelleert tegen het leven dat hem wordt opgedrongen. In een vooruitblik zie je dat hij zijn ouders aanklaagt voor het feit dat hij op deze wereld is. Zain loopt weg van huis en komt bij een Ethiopische migrant terecht, voor wiens zoontje hij zorgt als zij aan het werk is. De film werd in 2019 genomineerd voor de Academy Award voor Beste Foreign Language Film.

Soul

Deze film is perfect als je samen met je kids op de bank wilt ploffen. Je ziet hoe muziekleraar Joe per ongeluk in het You Seminar terecht komt, een centrum waar zielen zich ontwikkelen voordat ze naar een pasgeboren baby’tje gaan. Door een misverstand wordt Joe de mentor van ziel 22. Hij probeert haar ervan te overtuigen hoe leuk de aarde is.

Lees ook
Deze films op Netflix hebben een Oscar-nominatie op zak

Lion

De Indiase jongen Saroo wordt op jonge leeftijd gescheiden van zijn moeder en broer als hij in een trein stapt op weg naar Calcutta. Daar wordt hij via allerlei omzwervingen en een weeshuis uiteindelijk geadopteerd door een liefdevol Australisch echtpaar.

Saroo groeit op in Australië en realiseert zich pas laat, als hij gerechten herkent bij een Indiase vriend, dat hij een heel stuk van zijn jeugd in India wél kan herinneren. Vanaf dat moment gaat hij obsessief op zoek naar zijn verleden en familie in zijn geboorteland.

Palmeras en la Nieve

Een Spaanse film waarin we Clarence volgen na de begrafenis van haar vader. Ze vindt een dagboek dat haar naar het eiland Bioko brengt, waar een halve eeuw eerder haar vader en oom op een cacaoplantage werkten. We krijgen een kijk in het koloniale verleden van deze mannen én de hevige romances die zij op het eiland beleven.

About Time

Een romcom waar ook nog tijdreizen in voorkomen. Tim komt er op zijn 21e verjaardag erachter dat alle mannen in zijn familie terug in de tijd kunnen reizen. Naarmate het verhaal vordert, realiseert Tim zich dat het leven niet altijd te beïnvloeden valt en dat ook tijdreizigers moeten meebuigen met de klok.

De film bevat een dosis humor en liefde, maar heeft ook nog een mooie boodschap. Aanrader als je zowel van luchtig als emotioneel houdt!

Pieces of a Woman

Hoewel deze film pas recent is uitgekomen heeft hij nu al veel indruk gemaakt. Een echtpaar uit Boston verliest hun kindje bij de geboorte. De diepe rouw zorgt voor ontwrichting binnen hun relatie en ze verliezen elkaar in het verdriet om hun baby. De film is rauw en pijnlijk, maar daardoor ook heel indrukwekkend.

Lees ook
7 x met déze toffe series, films en docu’s kom je november wel doorLees verder op:
https://www.linda.nl/nieuws/tv/avondklok-fijne-films-thuis-blijven-leuker-te-maken/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen