Concert Abhishek Lahiri in Lichthuis


HAARLEM Abhishek Lahiri treedt zondag 3 november vanaf 15.00 uur op in Het Lichthuis (Vergierdeweg 456). Hij is een van de jongste prijswinnende sarod-spelers van India. Zijn spel heeft wereldwijd de harten van gerenommeerde luisteraars geraakt. Genoemd worden zijn rijpheid, diepgang en perfectie en dat al op de leeftijd van 34 jaar. Toen hij 5 jaar was werd hij ingewijd op de sarod door zijn vader, Pandit Alok Lahiri, die ook zijn guru werd. Abhishek werd zo een van de eerste leerlingen van zijn vader.

Voor de kenners: Abhisek’s sarod-recitals bestaan uit een samengaan van de drie belangrijkste Gharana’s van het sarodspel: Shahanjapur, Senia Mahar en Senia Bangash Gharana (Gwalior).

Zijn spel is een combinatie van subtiliteit, esthetiek en nostalgische spiritualiteit, naast kracht, intensiteit en originaliteit waarmee hij de luisteraars aan zich weet te binden. Abishek speelde voor het Europese Parlement in Frankrijk en op de Canada Culture Days in Hamilton in Canada. Hij is lid van het Indian Council for Cultural Relations (ICCR) uit New Delhi. In Nederland nam hij deel aan World Children Festival in 1997 en kreeg hij de naam „Wonder Child Sarod Player”.

Abishek heeft meerdere cd’s op zijn naam staan, waaronder de laatste opname „ IONA Trio”, met de Japanse gitarist Hideaki Tsuji. Deze opname wordt wereldwijd zeer goed ontvangen. Vorig jaar speelde hij nog in een uitverkocht Bimhuis. Wereldmuziek van wereldklasse.

Op tabla speelt Parthasarathi Mukherjee deze avond mee. Een bijzonder groot talent. Hij speelt met een onnavolgbare snelheid.

Kaarten zijn voor 22,50 euro in de voorverkoop verkrijgbaar in de winkel Ananda (Kleine Houtstraat 36) en www.helendegeluiden.nlLees verder op:
https://haarlemsweekblad.nl/lokaal/muziek/concert-abhishek-lahiri-lichthuis-653305

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen