Coca-Cola biedt 4000 werknemers vertrekregeling aan


Gepubliceerd op 28 augustus 2020 14:14 |
Views: 2.327
| Onderwerpen: levensmiddelen

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) – Frisdrankmaker Coca-Cola biedt werknemers in Noord-Amerika een vrijwillige vertrekregeling aan. De onderneming staat voor veranderingen bij zijn frisdranktak en een banenreductie is onderdeel van de strategie.

In de regeling is plek voor minstens 4000 medewerkers. In eerste instantie gaat het om werknemers in de VS, Canada en Puerto Rico. Ook in andere landen zullen regelingen worden getroffen. Het bedrijf rekent 350 miljoen dollar tot 550 miljoen dollar kwijt te zullen zijn aan ontslagvergoedingen. Coca-Cola sluit ontslagen ook niet uit.

De frisdrankmaker heeft zijn strategie afgestemd op de steeds grotere vraag naar gezondere drankjes. Verder is het bedrijf onderwerp van gesprek in de milieudiscussie over wegwerpflesjes. Die zet Coca-Cola en sectorgenoten voor uitdagingen.

Gerelateerd

levensmiddelen


Volgen

 

Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Coca-Cola Company


Volgen

 

Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties


Volgen

 

Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.

 1. all together schreef op 28 augustus 2020 14:41:

  Van mij mag Coca-cola company failliet gaan. Je wordt kotsmisselijk van hun politiek correcte reclames, alsof de zwarte mens heel het wereldgebeuren bepaald. Ze vergeten wie hun dikke management salaris ophoest en ik hoop dat ze daarvoor gestraft worden.

  Dit is niet alleen een zeer arrogante maar ook nog eens een heel domme uitspraak. Coca-Cola is actief in bijna alle landen ter landen, en heeft dus ook bijna alle mensen ter wereld als (potentiële) klant. Het zal u misschien verrassen dat die mensen niet allemaal roomblank zijn, maar die fout ligt bij u en niet bij dit bedrijf. Het is dus niet alleen logisch maar ook zakelijk verstandig dat zij ervoor kiezen hun producten te vermarkten met een image dat recht doet aan de verscheidenheid van deze wereld. Coca-Cola zal namelijk in eerste plaats een goed resultaat weg willen zetten voor hun aandeelhouders, en een dollar of euro is nu eenmaal kleurenblind. Als u denkt dat Coca-Cola’s salarissen in merendeel betaald worden door roomblanke klanten zal u nog vreemd opkijken als u zich eens zou verdiepen in de geografische omzetverdeling van dit bedrijf. Mocht uw tere zieltje het toch niet kunnen verdragen dat er ook gekleurde of Aziatische mensen voorbij huppelen in een reclame, kunt u altijd nog een ander zoetig drankje proberen. Of u kunt natuurlijk ook augurkenvocht proberen, dat past wel goed bij uw verzuurde persoonlijkheid. Dat, of u slaat de reclames voortaan gewoon over.

 2. PietP schreef op 28 augustus 2020 15:30:

  CocaCola geeft helemaal niet om mensenrechten en volgt altijd de makkelijkste weg. Wat ze bv in India flikken (waterroof en zware vervuiling) is helemaal misdadig. De levens van arme Indiase bevolking don’t matter!

  Maar ondertussen wel producten blijven kopen uit arme landen waar ze geproduceerd worden.

  Europa is rijk geworden.. . En niet omdat wij zo meegaand zijn met India China, Indonesie, maar omdat wij rijk willen blijven, ten koste van andere….

  Vervuiling, CO2…. dat kun je allemaal toerekenen aan Europa, Amerika. Wij willen pensioen, zorg, welvaart, huis, auto, eten en ten koste van arme landen.

  Ik zou zeggen…. doneer je salaris of ruil je salaris in met iemand uit India, China, Indonesie dan krijg je van mij een duimpje.Lees verder op:
https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-280820-187/Coca-Cola-biedt-4000-werknemers-vertrekregeling-aan.aspx?page=Last

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen