Chemiereus Dow Chemical schrapt 170 banen in Nederland


Het chemiebedrijf bevestigt de ontslagronde tegenover persbureau ANP na berichtgeving door de regionale krant PZC.

Bij de vestiging van Dow Benelux in Terneuzen verdwijnen 105 banen. De overige 65 arbeidsplaatsen worden geschrapt bij het servicecentrum, dat diensten verleend aan de locaties in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India.

‘Harde boodschap’

Dow Benelux wijt de ontslagen aan de gevolgen van de coronapandemie. Eind juli kondigde het Amerikaanse moederbedrijf al aan 6 procent van het wereldwijde personeelsbestand te zullen schrappen, oftewel 2000 banen. “Desondanks komt de boodschap hard aan”, zegt topman Anton van Beek van Dow Benelux tegen PZC.

In de 170 banen die verloren gaan zitten ook twintig vacatures die niet opgevuld worden. Vijftien arbeidsplaatsen van een inkoopafdeling verhuizen naar Zwitserland. De rest van de banen kan niet verplaatst worden.

OR moet nog adviseren

De ondernemingsraad is ingelicht en moet zich nog uitspreken over de reorganisatie. De vakbonden zijn nog niet officieel op de hoogte gebracht. Er staan geen andere reorganisatieplannen op stapel, aldus de woordvoerder.

Het Amerikaanse chemieconcern kwam in 1955 naar de Benelux, en telt daar in totaal zo’n 4000 werknemers. Die werken op acht grote locaties in Nederland en België. In Nederland zijn dat, naast Terneuzen, Delfzijl en Dordrecht.Lees verder op:
https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5187532/chemiebedrijf-dow-chemical-ontslagronde-170-banen

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen