Cairn Energy wint een zaak van $ 1,2 miljard tegen India in belastingarbitragezaak


Cairn Energy bracht de zaak in 2015 voor arbitrage om te vechten tegen een eis in 2014 van de Indiase autoriteiten om 102 miljard roepies (~ $ 1,4 miljard) aan belastingen die naar verluidt verschuldigd waren op vermogenswinsten in verband met de notering van de lokale eenheid in 2007

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Edinburgh op 367 miljoen GBp. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 533,4 miljoen GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Cairn Energy Energy in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 79 miljoen GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een verlies per aandeel van 20 GBp verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -10,65 uit.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk toch wel een dividend uitkeren. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 5 GBp verwacht. Het dividendrendement van Cairn Energy Energy ligt hiermee op 2,35 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,42 procent op.

Laatste taxaties rond de 223 GBp

Stifel, Barclays en JP Morgan gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 125,56 miljard GBp. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 3 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 57 en de 240 GBp.

Historische koersen Cairn Energy Energy

fundamantele data cairnenergy

Klikt u hier voor dividend aandeel Cairn Energy. Het aandeel sloot donderdag op 213 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn’t warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.Lees verder op:
https://www.analist.nl/berichten/535551-cairn-energy-wint-een-zaak-van-1-2-miljard-tegen-india-in-belastingarbitragezaak

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen