Beurs van Mumbai gaat door het dak


In India rijgen de aandelenbeurzen de records aan elkaar. Een verlaging van de vennootschapsbelasting ontketent een massale instroom van buitenlands kapitaal.

Wall Street is dicht wegens Thanksgiving. Dat biedt beleggers de kans hun blik te verruimen naar andere markten. India springt in het oog met een schijnbaar onstuitbare beursrally.

De bredere Nifty50-index brak voor het eerst door 12.100 punten, volgens lokale beurskenners een belangrijke weerstand. Ook de sterrenkorf Sensex trok naar een nieuw record.

De recordjacht is te danken aan een fiscaal stimulusprogramma dat de regering van premier Modi in september lanceerde. Daarin werd de vennootschapsbelasting verlaagd van 30 procent naar 22 procent.

Verkoopdruk

De belastingverlaging kwam er nadat Indiase aandelen onder zware verkoopdruk van buitenlandse investeerders stonden. Buitenlandse fondsen verkochten vorig kwartaal voor 5,2 miljard dollar aan Indiase aandelen, de grootste uitstroom in ruim tien jaar. Maar sinds de hervorming van midden september vloeide weer 6,2 miljard dollar aan buitenlands kapitaal binnen.

Sinds de aankondiging van de belastingverlaging op 19 september won de Sensex-index 16 procent.

Op deze nieuwe recorddag zijn de banken en de autobouwers de sterkst presterende sectoren. Yes Bank klom 8 procent in de aanloop naar een bestuursvergadering vrijdag. Daar zal de op drie na grootste privébank van India beslissen over een kapitaaluitgifte. Staalbedrijf en autobouwer Tata won 3 procent. De industriereus nam tot dusver niet deel aan de beursrally en zit op een jaarverlies van 15 procent.Lees verder op:
https://www.tijd.be/markten-live/nieuws/aandelen-buitenlandse-beurzen/beurs-van-mumbai-gaat-door-het-dak/10186362.html?rc_source=tijd&rc_medium=page&rc_content=recent-news

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen