Ambassadeur India Bezoekt Defensie minister


Ambassadeur Mahender Singh Kanyal van de Republiek India heeft recent een bezoek gebracht aan Defensieminister Krishna Mathoera.   De historische en diplomatieke relatie alsook de bilaterale samenwerking zijn bij deze ontmoeting besproken.  In 1977 opende India de deuren van haar ambassade in ons land en Suriname opende in het jaar 2000 haar ambassade in India.

Tijdens het onderhoud tussen de Defensieminister en de Indiase ambassadeur werd ook stilgestaan bij de diverse credit lines die de Republiek India aan Suriname heeft doen toekomen.  Dankzij deze  credit lines is er communicatieapparatuur en zwaar materieel zoals bulldozers en drie Chetak-helikopters  aangeschaft voor het leger. Verder zijn er Chetak-helikopterpiloten en technici voor het  plegen van (deel)onderhoud van de toestellen in Suriname opgeleid. Ook de aanschaf van een fire-arm simulator komt uit deze credietlijn.

Minister Mathoera heeft afspraken gemaakt met ambassadeur Mahender Singh Kanyal betreffende het achterstallige onderhoud van de drie Chetak- helicopters. Deze moeten namelijk regelmatig worden ingezet voor essentiële militaire doeleinden zoals verkenning en patrouille. Maar ook ten tijde van evacuatie of voor het transport van (militaire) goederen.

In verband met de samenwerking op het gebied van kaderopleidingen en trainingen gaf Ambassadeur Mahender Singh Kanyal te kennen dat er wederom plaatsingsmogelijkheden zijn voor enkele kandidaten voor het volgen van opleidingen aan de National Defense College (NDC) en de Indian Technical en Economic Cooperation (ITEC). Minister Mathoera gaf aan dat het ministerie samen met de Indiase ambassade, de komende periode de diverse trainingsmogelijkheden in kaart zal brengen om optimale benutting te garanderen.

De Indiase Ambassadeur maakte van de gelegenheid gebruik om de minister uit  te nodigen, de dertiende ‘Aero India Exhibition 2021 bij te wonen. Dit is een prestigieuze tentoonstelling waar het allernieuwste op technologisch gebied ten behoeve van de krijgsmacht wordt gedemonstreerd. Deze tentoonstelling wordt  georganiseerd door het ministerie van Defensie van India, waaraan behalve de Republiek India nog zeven (7) andere landen deelnemen.

Tijdens het onderhoud met ambassadeur Mahender Singh Kanyal van India zaten ook aan, de beleidsadviseurs drs. S.Abdoelrahman en drs Joeroeja-Hasselbaink.

culturu.comLees verder op:
https://www.culturu.com/nieuws/suriname/ambassadeur-india-bezoekt-defensie-minister/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen