Ambassade van India organiseert zesde yogadag met Minister van Defensie


De Nederlandse minister van Defensie nam deel aan de zesde Internationale Yogadag en zegt dat het vinden van innerlijke rust cruciaal is voor mannen en vrouwen in uniform en dat yoga een mooie manier is om balans te vinden

De Nederlandse minister van Defensie, Ank Bijleveld,  heeft deelgenomen aan de zesde Internationale Yogadag, dit jaar als online evenement , georganiseerd door de ambassade van India. De minister bedankte India voor het prachtige geschenk van yoga aan de wereld. Ze zei dat het vinden van innerlijke rust cruciaal is voor mannen en vrouwen in uniform en dat yoga een mooie manier is om de balans te vinden. De minister vertelde dat yoga al 15 jaar deel uitmaakt van de training voor de Nederlandse strijdkrachten en dat er 130 yoga-instructeurs zijn. 

De zesde Internationale Yogadagviering die de Indiase ambassade dit jaar online organiseerde, werd gestreamd naar 145.000 volgers van de Facebook-, Twitter-, Instagram- en YouTubekanalen van de ambassade en op de websites van de ambassade en van de Stichting Internationale Yogadag.  

            De Ambassadeur van India in Nederland, Venu Rajamony, opende de festiviteiten. Dit werd gevolgd door de boodschap van premier Modi en 3D-animatievideo’s van Yoga met Modi.

Vertegenwoordigers van het Nederlandse leger en de Nationale politie demonstreerden hun yoga-vaardigheden als onderdeel van de online vieringen.

De vieringen werden bijgewoond door een groot aantal Nederlandse en Indiase beroemdheden, alsmede ambassadeurs van verschillende landen die gevestigd zijn in Den Haag. Actrice Afke Reijenga, Extreme Sportman Wim Hof, in de volksmond bekend als “De Iceman”, Zangeressen Charlie Dée en Anouk Maas behoorden tot de Nederlandse sterren die een bijdrage leverden. 

Berichten en artistieke bijdragen van beroemdheden als Spiritueel Leider Sri Sri Ravi Shankar, de internationaal geprezen fluitist Pandit Hariprasad Chaurasia, Violin Maestro Dr. L Subramaniam, Playback Singers Kavita Krishnamurthy en Vijay Prakash, Schaak Grootmeester Viswanathan Anand, filmsterren Raadhika, Sarathkumar en Bhumika Chawla, Cricketer Suresh Raina, Tennissterren Ramesh Krishnan en Rohan Bopanna, Yoga goeroe en kunstenaar Bharat Thakur, Olympisch schaatser Vishwaraj Jadeja en Michelin ster Chefkok Vikas Khanna stonden op het programma.

Img F377ab46f910 1
Minister van Defensie, Ank Bijleveld

Op het programma stond een Kathakrecital getiteld ‘Ayush’, onder choreografie van de Nederlandse choreograaf Leo Spreksel en uitgevoerd door de eminente Kathak-dansers Hari en Chetna met Sirisha. Ook werden Hollywood- en Bollywood-beroemdheden getoond, die van yoga een deel van hun leven hebben gemaakt. 

Yoga/Pranayam en meditatiesessies werden geleid door bekende goeroes als Swami Jyotirmayah, Manish Pole, Mark Dowe, Patty Jongemaets en Marcel van de Vis Heil.

Het programma nodigde deelnemers uit Yogavideos te sturen over het thema van dit jaar: “Yoga thuis, Yoga met familie”, met prijzen voor de beste inzending. De details van een Videobloggingwedstrijd georganiseerd door het Ministerie van AYUSH en de Indiase Raad voor Culturele Betrekkingen (ICCR), werden tijdens het programma bekendgemaakt.

De online viering begon op 21 juni om 1100 uur CET en de video werd gedurende de dag herhaald voor het gemak van de kijkers.

Culturu.com /  Ambassade van India                                                                                                          Den HaagLees verder op:
https://www.culturu.com/nieuws/nederland/ambassade-van-india-organiseert-zesde-yogadag-met-minister-van-defensie/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen