Beursblik: Jefferies ziet kansen voor Prosus


ABM FN-Dow Jones –
vrijdag, 15 mei 2020 07:59

Prosus heeft nog steeds last van de coronacrisis bij zijn e-commercebedrijven en marktplaatsen, maar wil blijven groeien, vooral in maaltijdbezorging. Dat concludeerde Jefferies na een gesprek met het bedrijf.

Door de crisis is er fors minder online handel in tweedehands artikelen, en dus minder inkomsten, maar omdat de helft van de kosten in deze branche variabel is, kan de winstgevendheid toch toenemen, stelden de analisten.

Maaltijdbezorging in India wordt ook hard geraakt, afhankelijk van de regio, mede omdat medewerkers van restaurants zijn teruggekeerd naar hun huis op het platteland. iFood doet het daarentegen goed in Brazilië, aldus Jefferies.

Vooruitblikkend ziet Prosus een gezond vooruitzicht voor de ecommerce-tak, terwijl de marktplaatsen meer vraag zullen zien tijdens een recessie. 

Prosus gaat volgens Jefferies door met overnames doen.

Maaltijdbezorging is daarbij het segment waarin Prosus het liefst wil groeien. Het bedrijf heeft netto 4,5 miljard dollar aan contanten om te investeren.

Prosus legde uit dat niet-Zuid-Afrikaanse aandeelhouders geen kapitaalwinstbelasting hoeven betalen op desinvesteringen, mits Prosus en Naspers samen een deelneming van meer dan 10 procent houden.

Voorlopig moet Prosus zijn belang in het Chinese Tencent wel voor 70 procent vasthouden, omdat anders een grote belastingaanslag dreigt. 

Dit zou echter geleidelijk kunnen worden verlaagd tot 50 procent via een reorganisatie van juridische entiteiten of een andere “elegante oplossing”. Hierdoor zouden de ‘dubbele kortingen’ tussen Prosus en Naspers kunnen worden verlaagd, maar ook de korting tussen Prosus en de boekwaarde.

Jefferies heeft een koopadvies en koersdoel van 64,00 euro. Het aandeel Prosus sloot donderdag op 80,58 euro.Lees verder op:
https://www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2020/05/15/beursblik-jefferies-ziet-kansen-voor-prosus/

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen