Ziekenhuisbezetting blijft dalen • Meer familiebezoek van buiten de EU toegestaan


In India zijn bijna 9000 mensen getroffen door een schimmelinfectie, mucormycosis, die bekendstaat als zwarte schimmel. De schimmel komt bij mensen zelden voor, maar wordt nu aangetroffen bij coronapatiënten en mensen die corona hebben gehad. De schimmel tast de holtes, de hersenen en de longen aan.

Zwarte schimmel komt normaal gesproken vooral voor in de natuur, bijvoorbeeld in grond en planten, en in rottende groente en fruit.

Volgens artsen is er een verband met de steroïden die worden gebruikt om corona te behandelen. De meeste patiënten zijn mannen die zijn genezen van corona en zijn behandeld met steroïden. Ook hebben ze onderliggende aandoeningen. Vooral diabetici lopen risico. Bij de meeste patiënten verschijnt de schimmel 12 tot 18 dagen nadat ze van corona zijn genezen.

Meer dan 80 procent van de patiënten moet onmiddellijk worden geopereerd. Gebeurt dat niet, dan is de kans op overlijden groot. Er is een tekort aan de juiste medicijnen, zegt de directeur van een groot ziekenhuis in de stad Indore tegen de BBC.

Er wordt al gesproken van een epidemie. Nieuwe afdelingen die zijn geopend om de infectie te bestrijden lopen in het hele land snel vol, melden artsen.

Het aantal geregistreerde coronapatiënten in India is opgelopen tot 26,5 miljoen en er zijn bijna 300.000 coronadoden gemeld.Lees verder op:
https://nos.nl/liveblog/2381945-meer-familiebezoek-van-buiten-de-eu-toegestaan-zwarte-schimmel-onder-coronapatienten-india

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen