Spreek het uit met je lichaam!


SpecialsMet body-language oftewel lichaamstaal kan je je gesprekspartner een beetje beà¯nvloeden. Lichaamstaal kan namelijk een afspraak tot resultaat maken, een romantische vleugje geven. Een goede lichaamstaal op het juiste moment naar de juiste persoon kan invloed hebben op het verdere verloop van een afspraak of zelfs je leven. Er zijn enkele kleine dingen die vaak veel kunnen betekenen.

Lachen
Lachen is de makkelijkste, meest opvallende en krachtigste lichaamstaal. Door lachen straal je vertrouwen uit, vriendelijkheid, een positieve houding, een goed humeur. Bovendien geeft lachen de indruk dat je iemand bent die vaak vrolijk is, zin hebt in het leven. En zeg nou zelf…het is toch heel moeilijk een lach te negeren? Lachen is dus zeer krachtig. Het lachen dient welgemeend en op het juiste moment plaats te vinden. Je kan natuurlijk niet constant blijven lachen als malloot omdat de kans bestaat dat het effect van het lachen gaat tegenwerken. Doseer het lachen!

Oogcontact
Naast het lachen is het oogcontact eveneens een krachtige lichaamstaal. Direct oogcontact duidt aan op zelfverzekerdheid. Bovendien bevestigt oogcontact de opgewekte interesse; interesse in hetgeen de ander te vertellen heeft, interesse in de persoon zelf. Wees er wel op bedacht dat je niet te vaak oogcontact maakt. Teveel oogcontact kan er toe leiden dat de ander zich onprettig kan gaan voelen.

Openlijkheid
Simpelweg betekent openlijkheid een houding aannemen waardoor de afstand wordt verkleind en haar of hem verwelkomt om een gesprek aan te gaan. De meest opvallende “gesloten lichaamshouding” is wanneer je met gekruiste armen tegenover iemand staat of zit. Door deze houding wordt er een barrière gecreëerd om anderen van je weg te houden. Daarnaast duidt het aan dat intimiteit niet gewenst is. Zelfs door het vasthouden van een glas bijvoorbeeld wordt een barrière geplaatst tussen jou en de persoon met wie je een conversatie onderhoudt. Een houding waarbij je hoofd gebogen is van hem of haar duidt eveneens op weinig interesse in die persoon aan.

Wanneer je een open houding aanneemt, gelijk interesse toont, je lichaam in zijn of haar richting laat wijzen en gebaren richting hem of haar maakt, duidt het op het openen van jezelf aan naar hem of haar….en dan zal er zeker ruimte zijn voor verdere positieve vorderingen. Wees er alert op dat je geen tegenstrijdige signalen uitzendt: gekruiste armen en heel je lichaam in zijn of haar richting laat wijzen.

Afstand verkleinen
Zit of sta niet te ver van je gesprekspartner. Buig je lichaam richting hem of haar wanneer je zit. Indien je staat dien je je hoofd richting hem of haar te laten wijzen. Door deze lichaamshoudingen verklein je de psychologische afstand. Bovendien zorgt dit ervoor dat er een intimiteit wordt gecreëerd.

Deze tips zijn slechts enkele hulpmiddelen om je afspraak tot een succes te maken. Om de hoofdprijs te winnen moet je jezelf zijn en uitstralen dat je plezier hebt in het leven. Mensen zijn het aantrekkelijkst wanneer ze uitstralen dat ze zin hebben in het leven, lachen en plezier maken.

Aida

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen