Special: Insane Goes India 2


Vergezeld door 2 bodyguards en een ‘driver? rijden we naar de club. Bacardi heeft deze avond een feest met locale dj’s georganiseerd. Nieuwsgierig als ik ben, bekijk ik de apparatuur, belichting etc. het ziet er allemaal erg professioneel uit. Na een drankje en een hapje eten rijden we weer terug naar het hotel, want morgen?.

7 okt 12:00 Chandigarh, Punjab
De grote dag is aangebroken. Als we in de middag op pad gaan, rijden we langs het moderne centrum van Chandigarh. Buiten zie ik kledingszaken van; Pepe jeans, Diesel, Gapstar etc. Na het shoppen rijden we weer terug naar het hotel. Terwijl mijn manager zich met de formulieren bezig houdt, bereid ik geconcentreerd mijn dj set voor. Na het omkleden worden we opgehaald door de ‘staff’ van de club. Bij ‘The Hideout’ aangekomen lopen we naar the VIP Area waar ik aan Nikiti Anand en een paar andere mensen word voorgesteld. De zaal begint vol te lopen terwijl de ‘resident dj’ DJ Bobby draait.

Stipt 00.00 word ik aangekondigd en terwijl de M.C. ‘Are you ready for DJ Insane’ schreeuwt neem ik mijn plaats achter de draaitafels in. Het publiek is al enthousiast, zodat we meteen los kunnen gaan. De set stond al vast, het zou een muzikale reis van India naar Nederland worden.

Ik begin met bekende Bollywood bhangra tunes gemixed met wat club en trance. Dan trek ik richting Asian underground, met Asian fusion electro, club house trance, techno, hardstyle, jumpstyle en tenslotte een paar hard- en breakcore nummers, natuurlijk met een Indiase tint. Na afloop kreeg ik te horen, dat ik de mensen van gek naar wild, naar onhandelbaar (in goede zin uiteraard) had gebracht. Het was inmiddels erg druk geworden en ook riskant voor mij dus we besloten terug te gaan. Terug in het hotel eet ik wat en analyseer de avond, al met al erg geslaagd en met de gedachte: ‘Another job well done’ duik ik me bedje in.

8 okt 11:00 Chandigarh, Punjab
DJ INSANEToen ik wakker werd lag er een krant voor de deur, de Hindustan Times en tot me grote verbazing zie ik mezelf op de voorpagina staan. Nadat ik het artikel zorgvuldig heb doorgelezen, krijg ik een gevoel van erkenning. Na het ontbijt staat de driver klaar om me weer naar Delhi te brengen.

We maken eerst een stop bij de organisator hij deelt me mee, dat iedereen erg tevreden was over het optreden. Eenmaal in Delhi aangekomen is het al 19:00 en na mijn laatste interview bij een lokaal radiostation is het tijd om afscheid van India te nemen. Om 22.00 check ik in, de reis van Delhi naar Milaan en vervolgens van Milaan naar Amsterdam verloopt rustig.

9 okt 11:00 a.m. Nederland (Schiphol Amsterdam)
Daar sta ik dan, terug op Schiphol. De plaats waar een paar dagen geleden het grote avontuur begon. Inmiddels heb ik een 1-jarige contract om 4 keer per jaar op te treden bij ‘The Hideout’ in me zak. Vanwege de grote ophef is mijn management ook benaderd door andere discotheken?. Mijn volgende ‘gig’ zal waarschijnlijk in Delhi, Club Elevate plaats vinden. Een geslaagde reis dus!

Bedankt voor het lezen en ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes,
DJ INSANE

Reacties
 1. Reply
  Gast
  november 17, 2006 om 1:17 pm
  Jayden

  mooi dat je ambities zo waar kunt maken. Heel veel succes met je verdere carriere. Thumbs up!

 2. Reply
  Gast
  november 17, 2006 om 1:36 pm

  nice

 3. Reply
  Gast
  november 17, 2006 om 9:18 pm
  Angelovin

  Wat leuk marcel !!!! jij hebt het nog ver geschopt ben toch trots op je !!!
  greets angel…u know…..ferry

 4. Reply
  Gast
  november 24, 2006 om 8:05 am
  shalini

  zo echt goed van hem dat ie zo doorbreekt al the best kisss x

  shalini

 5. Reply
  Gast
  december 22, 2006 om 6:53 pm

  zet hem op he in jij verdere dj wereld

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen