Sahara wil aandelen Force India F1 verkopen


Sahara wil af van de aandelen die zij in het Force India Formule 1-team heeft. Het Indiase concern heeft geld nodig om de slachtoffers van een fraudezaak te compenseren.

Subrata Roy, de oprichter en voorzitter van Sahara, zit al sinds maart 2014 vast in India vanwege grootschalige fraude. Om alle gedupeerden terug te kunnen betalen is Sahara nu aan het kijken of er verschillende bezittingen kunnen worden afgestoten. Door de aandelen Force India te verkopen en ook nog wat hotels en vliegtuigen van de hand te doen hoopt het bedrijf zo’n 441 miljoen dollar bijeen te krijgen.

Sahara werd in 2011 voor 42,5 procent eigenaar van het Formule 1-team uit Silverstone. Teambaas Vijay Mallya heeft eveneens 42,5 procent van de renstal in handen, terwijl de familie Mol nog altijd voor 15 procent eigenaar is.

Sahara maakt ook deel uit van de officiële teamnaam: Sahara Force India Formula One Team. Goed mogelijk gaat de formatie dus onder een andere naam het seizoen 2016 in. Vorig jaar werd het Sahara-logo op de sidepods al bij enkele races vervangen voor dat van Telcel of Claro.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen