Persconferentie Amitabh Bachchan in The Grand Amsterdam Sofitel – Demeure Hotels


The King of Bollywood, de 1.88m lange Amitabh Bachchan, was vrijdag 8 april in ons land om zich uit te laten over het IIFA-weekend die zal plaatsvinden op 9, 10 en 11 juni. Amitabh Bachan is “Brand ambassador” van IIFA en neemt hieraan deel sinds het concept. IIFA is India’s grootste media-evenement en is dus niet alleen belangrijk voor Nederland, maar ook voor India. Onder andere Amitabh Bachchan en burgemeester Cohen vertelden ons alles wat we wilden weten over het evenement.

Aangekomen in het chique hotel werden we voorzien van een persmapje met alle benodigde informatie en we werden meteen naar de ingang van het hotel doorverwezen om gebruik te maken van een fotomoment. Niet helemaal zeker van wat dat precies inhield, liepen we nieuwsgierig terug naar de ingang. Na ongeveer een kwartiertje arriveerden Amitabh Bachchan en burgemeester Job Cohen in het hotel. Nu werd duidelijk wat er werd bedoeld met het fotomoment; de media dook op het duo af om zoveel mogelijk foto’s te maken. Na een paar minuutjes namen we plaats in de zaal waar de persconferentie elk moment kon beginnen.

De zaal zat vol met bekende en minder bekende media. Opvallend was dat er ongeveer evenveel Hindoestaanse- als Nederlandse media aanwezig waren. Niet vreemd eigenlijk, aangezien dit Bollywood-evenement een grote stimulans is voor de Nederlandse economie en voor het toekomstige toerisme. In Maleisië, Singapore en Zuid-Afrika, waar de IIFA-awards voorgaande jaren zijn gehouden is het toerisme enorm gestegen. Verwacht wordt dat alleen al het toerisme van India naar Nederland zich zal verdrievoudigen. Ook zullen de Indiase filmshootings na de IIFA-awards in Nederland flink toenemen. Amsterdam zal veel inkomsten hebben tijdens dit evenement. Er worden zo’n twintig tot dertigduizend bezoekers en zo’n 6.000 hotelovernachtingen verwacht gedurende het IIFA-weekend. Tijdens de awards uitreiking op 11 juni, zullen ongeveer 15.000 mensen de ArenA vullen.

De reden dat IIFA in Amsterdam wordt gehouden en niet in Dubai, New York of L.A., plaatsen die ook op het lijstje stonden voor IIFA, is dat Europa nog "veroverd" moet worden door Bollywood. Bollywood is namelijk al bijna wereldwijd populair, alleen Europa en Noord-Amerika ontbreken nog in dit plaatje. Dit is dus de perfecte gelegenheid om hier verandering in te brengen. Amitabh Bachchan: "Dit is de gelegenheid om de westerse wereld kennis te laten maken met India, zowel op filmgebied als zakelijk."

Verder werd verteld over de overige evenementen die gaan plaatsvinden tijdens het IIFA-weekend. Zo zal er op de avond van zaterdag 10 juni, een cricketwedstrijd worden gehouden in het Olympic stadium.

DusDe jaarlijkse IIFA world première zal dit jaar ook weer plaatsvinden. Dit jaar zal de film "Dus" voor het eerst op 9 juni in Amsterdam te zien zijn! Vanaf 10 juni zal de film wereldwijd in de bioscopen draaien. De cast van de film zal hoogstwaarschijnlijk ook aanwezig zijn, dit zijn o.a. Abhishek Bachchan, Zayed Khan, Sunil Shetty, Sanjay Dutt, Shilpa Shetty, Esha Deol en Dia Mirza.

Anders dan vorige jaren, zal er dit jaar een filmfestival worden gehouden die uiteraard helemaal in het teken van Bollywood staat. Er zullen diverse recente en minder recente films worden gedraaid in het Pathé Tuschinski theater. Dit zal gebeuren op zaterdag 10 juni.

Ook zullen de sterren te zien zijn op de rode loper, is er een IIFA Trade forum en zijn er diverse gala’s. Dat belooft dus wat!

En dan nu de vraag waar iedereen een antwoord op wilt hebben: "Wat kosten de kaarten!?" Er gingen geruchten dat de kaarten vanaf 250 euro zouden zijn. Nou, haal maar "opgelucht" adem, want zoveel bedragen de duurste kaarten. De kaarten zijn vanaf 85 euro en zijn vanaf dinsdag 19 april om 09.00 uur te verkrijgen bij alle verkooppunten van de ticketbox. (www.ticketbox.nl)

In mei zal er meer bekend worden over de artiesten die zullen komen. Maar als we Mr. Bachchan moeten geloven, is de hele Indiase filmindustrie er erg enthousiast over dat IIFA in Amsterdam gaat plaatsvinden. Ze zullen dan ook allemaal een uitnodiging ontvangen. Wellicht kunnen we alle grote sterren verwachten!

De persconferentie was overigens voortreffelijk georganiseerd. De pers werd gastvrij ontvangen en de sfeer zat er goed in! Mijn complimenten voor de organisatie!

IndianFeelings houdt je uiteraard op de hoogte van alle ontwikkeling rondom IIFA, dus check de site regelmatig! Maak je er klaar voor, want Amsterdam wordt binnenkort omgetoverd tot een Bollywood-paradijs!

Bekijk hier het fotoverslag

Felisha Kariman

Reacties
 1. Reply
  Gast
  april 11, 2005 om 12:21 pm

  in de zondag edities van de telegraaf is er veel aandacht aan besteed een hele grote foto en een hele pagina is gewijd aan ambitabh bachchan waarin hij in intervieuw geef de telegraaf zet hem niet alleen als bollywood legende maar ook als mens met sociale gevoelens voor zijn mede mens

 2. Reply
  Gast
  april 11, 2005 om 6:34 pm

  Mie Gado,

  Wat is dit voor een
  \”rijstveld en koeien\” Hollands.
  Waarom laat je je
  stukje domheid niet
  vooraf lezen en
  corrigeren door iemand
  in huis die toevallig op de VMBO ( = hi hi hi hi ) zit.

 3. Reply
  Gast
  april 11, 2005 om 7:11 pm

  🙂 Felisha
  Leuke artikel!
  laat je niet kisten
  ga zo door!!!

 4. Reply
  Gast
  april 11, 2005 om 8:03 pm

  😉 Hallo Felisha leuke artikel mijn complimenten die al reeds eerder is geplaatst.
  Ga zo door!!!, schat.

 5. Reply
  Gast
  april 11, 2005 om 8:04 pm

  😉 oeps, ik vergeet mijn naam je weet wel khaall

 6. Reply
  Gast
  april 11, 2005 om 10:08 pm
  Kumud

  leuk artikel Felisha 🙂

 7. Reply
  Gast
  april 12, 2005 om 11:23 am
  Bakove

  :grin goed gedaan Felisha 😉

 8. Reply
  Gast
  april 12, 2005 om 11:49 am
  fucking vet

  ik hoop dat ze vaker komen en dat bollywood de plaats van hollywood neemt

 9. Reply
  Gast
  april 12, 2005 om 11:50 am
  india rulez

  Prout to be a indian zeker weten moeten ze vaker doen :grin 🙂 😉 8)

 10. Reply
  Gast
  april 12, 2005 om 1:56 pm
  Eindelijk waardering

  Eindelijk waardering voor waar Bollywood nummer 1 in is. Film maken.

 11. Reply
  Gast
  april 12, 2005 om 1:59 pm
  Eindelijk waardering.

  En dat mag de hele wereld weten. Maar nu eindelijk in Nederland, het land waar de meeste Bollywood harten kloppen, en ik ben blij dat ik er 1 van ben. En nu een plek proberen te bemachtigen in de uitverkochte show. Glenn.

 12. Reply
  Gast
  april 12, 2005 om 3:32 pm
  Wow man kei relaxt..

  Wow man dit is echt relaxt man, ik wou dat ik zo goed kon schrijven. ik blijf jou eeuwige fan maat..echt. nee serieus,goeie artikel.

 13. Reply
  Gast
  april 12, 2005 om 4:17 pm

  OMG IK HOOP DAT IK NAAR DIE SHOW MAG GAAN!!!!! :eek

 14. Reply
  Gast
  april 14, 2005 om 2:54 pm

  Wow man kei relaxt..of hoe je ook heten mag. Zeker ken je die Felisha :grin

 15. Reply
  Gast
  april 15, 2005 om 9:33 pm

  voor mie Gado wie denk je dat je bent anderen te vooroordelen wat gaat het jouw aan wat die persoon neer zet die doet tenminste z\’n best en ook als zij of hij van een laag niveau is ,schandalig is het om ze met koeien,rijstveld en nog meer van die bulshitt dingens te vergelijken daar zijn stomme hind.als jij handtje de voorste om ze in een verdomde hoekje te duwen professor barrabas ga maar als je zo goed zelf bent in buurt-huizen de arme stumperds begeleiden met taal en rekenen dan doe je tenminste iets nuttigs

 16. Reply
  Gast
  april 16, 2005 om 1:04 pm

  De kaarten zijn vanaf 75 euries jaah! Zit mooi wel 10 euro verschil tussen 😉 .
  Bovenste ring zijn 75 euro … middelste ring zijn 150 euro. En plaatsje op het veld kost mooi 250 euro. Hoe graag ik die mensen ook wil zien (SHAHRUKH KHAN 😛 )Mooi niet dat ik 250 euro ga neertellen. En zonde om 75 euro\’s te betalen als je daarboven toch maar kleine mensjes ziet.

 17. Reply
  Gast
  april 16, 2005 om 2:30 pm

  :)Zeer Goed Felisha !!!! 🙂
  We hopen nog vele
  artikelen van jou te lezen.
  Er zijn altijd mensen die jaloers zijn.
  Niks van aantrekken.

 18. Reply
  Gast
  april 23, 2005 om 10:19 am
  fan

  🙂 ik ben fan van jou

 19. Reply
  Gast
  april 24, 2005 om 3:48 pm
  Wauw!

  Dit artikel vindt ik echt KLASSE! Was jij ook die gene die het artikel van \’Je T\’aime\’ had geschreven? ja, volgensmij wel , want je heet (ook)Felisha. Echt top! IF moet hier echt trots op zijn.

 20. Reply
  Gast
  april 24, 2005 om 3:49 pm
  Helloww

  Heey felieske! Goed en leuk artikel hoor! Ik vind het wecht goed van je hoe je die artikels schrijft.. Koesje 😛 Djilli

 21. Reply
  Gast
  april 26, 2005 om 10:40 am

  ps kaarten zijn te koop vanaf 85,160 en 260 euro een van de journalisten had gevraagd want zij had begrepen en al eerder gehoord dat de kaarten duur zouden zijn dus vandaar haar vraag aan een van de heren van de organisatie of het waar is waarop menneer antwoordt dat de kaarten beslist geen 250 euro gaan kosten dus eigenlijk een leugen en wat blijk nu dat het bedrag zelfs hoger ligt 260 euro belachlijk als men het niet weet moeten ze niet voorbarig zijn kijk of leest het intervieuw kom je zelfs achter wat die meneer heeft gezegt we worden ergens in de maling genomen bij reserveringen betaal je nog eens 4 euro per kaart en als je het zelf ophaalt heb je 4 euro voordeel aan

 22. Reply
  Gast
  mei 16, 2005 om 9:04 pm
  ?

  weet iemand hoe laat de actuers arriveren op schiphol?

  mail me dang

  hrithiks_angel@hotmail.com

 23. Reply
  Gast
  mei 26, 2005 om 10:00 pm
  Dansers KamalRoshan Bedankt!!!

  Het schijnt dat ene dansgroep KamalRoshan de welkomsdans gedanst heeft voor Amitabh. Ik heb gekeken op hun website (www.KamalRoshan.nl)en het lijken toppers. Zij dansen ook op schiphol 9 10 en 11 juni. KamalRoshan Jullie schijnen het heel goed gedaan te hebben!!!!!! Complimenten 🙂 🙂

 24. Reply
  Gast
  mei 30, 2005 om 6:54 pm
  Anchu

  goed gedaan KamalRoshan danseressen .. moi hoor .. keep it up …

 25. Reply
  aishwaryafan
  juni 4, 2005 om 6:27 pm
  ;)

  hey hey wie wil vrienden met me zijn? ik ben een meisje ik ben 13 hele grote bollywood fan :P:P hi hi Mijn mail..
  XX-AishwaryaFan-XX@hotmail.com

 26. Reply
  Gast
  oktober 15, 2005 om 1:19 pm
  dunya

  En dat mag de hele wereld weten. Maar nu eindelijk in Nederland, het land waar de meeste Bollywood harten kloppen, en ik ben blij dat ik er 1 van ben. En nu een plek proberen te bemachtigen in de uitverkochte show.

 27. Reply
  Gast
  oktober 15, 2005 om 1:22 pm
  farha

  ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh my god, bollywoo zoooooooo bekend geworden.
  ik hoop dat ze vaker komen en dat bollywood de plaats van hollywood neemt( :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz 😉 :grin 🙂 🙂 🙂 :grin 🙁

 28. Reply
  Gast
  oktober 15, 2005 om 1:25 pm
  pojaa

  bollywood heeft zo saai film, alles hetzelfe verhalen. haaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😕 onzien

 29. Reply
  Gast
  oktober 15, 2005 om 1:26 pm
  from indian

  🙂 🙂 🙂 :roll :roll :roll :roll :cry 🙁 :upset gekke mensen zijn jullie

 30. Reply
  Gast
  oktober 15, 2005 om 1:30 pm
  ali

  goed gedaan A.Roy danseressen .. mooi hoor .. keep it up …
  je bent mooie meid,hoor
  ik ben echt stapelgek op jou

 31. Reply
  Gast
  oktober 15, 2005 om 1:31 pm
  hahaha

  hey hey wie wil vrienden met me zijn? ik ben een meisje ik ben 20 hele grote bollywood fan :P:P hi hi Mijn mail..

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen