Oproep aan potentieel Hindoestaans literair talent


Indian Feelings die met haar talloze (Internet) uitgaven een zeer breed publiek bestrijkt en bereikt is voornemens haar achterban een goede dienst te bewijzen door de literair getalenteerden onder hen uit te nodigen poezie ter publicatie op te sturen voor de redactie. Naar aanleiding van het plan een speciale literaire uitgave uit te brengen, wordt er een literair concours georganiseerd. Elke Hindoestaanse jongere, en dat is voor de organisatie iedereen tussen de 16 en 96 jaar, die met een pak gedichten in huis zit, krijgt de gelegenheid om deze aan de wereld te tonen. Dit kan vooralsnog uitsluitend in de vorm van poëzie, waarbij de thema’s vrij gekozen mogen worden en om neutraliteit te garanderen, dienen de inzendingen met schuilnaam ondertekend te worden. De jeugdige literaire uitspattingen zullen beoordeeld worden door een jury van 4 literatoren.

Indian Feelings wil hét nieuwe forum en aanspreekpunt worden voor jonge Hindoestaanse debutanten. De vraag rijst of er echt wel nood is aan zo’n literaire uitgave. Absoluut! Er is speciaal voor Hindoestaanse auteurs nimmer iets speciaals uitgebracht. Enkel hierdoor is het een kritische daad van rechtvaardigheid dat Hindoestaanse literair gelatenteerden voor het voetlicht worden geplaatst. De reguliere literaire periodieken gaan al snel bij vaste waarden en het establishment aanleunen. Deze beoogde uitgave wijst alle vormen van dogmatisme af en laat zich niet vastnagelen aan gammele hokjes in het literaire veld – wat telt is oorspronkelijkheid, persoonlijkheid en kwaliteit!

 

 

"De bedoeling is een groep gelatenteerden onder Hindoestanen de kans te geven met een ander publiek dan de al gevestigde en verstarde literaire grootheden te communiceren. De literaire bloemlezing/publicatie zal ook ‘over de grens heen’ reiken. Er is een wisselwerking in de belevings- en uitdrukkingswijze tussen het gebruik van het Nederlands door Hindoestanen enerzijds en de verrijking van deze taal met inspiraties vanuit de rijke culturele verscheidenheid uit India. Als het over Hindoestaanse jongeren gaat, wordt de kloof alleen maar dieper. Het is precies die kloof die Indian Feelings middels dit literair initiatief wil overbruggen. Door een geamuseerde blik te werpen op het literaire talent wil Indian Feelings zoveel mogelijk Hindoestaanse jongeren aanspreken en uitnodigen om met hun literaire bijdrage een kruisbestuiving in het Nederlandse taalgebied tot stand te brengen."

Indian Feelings wil al het Hindoestaans literair talent in Nederland uitnodigen gedichten in te zenden om Nederland te tonen hoe anders zij kunnen zijn! Inzendingen moeten voor 18 mei 2008 ingestuurd zijn naar de redactie van Indian Feelings. Dit kan naar redactie@indianfeelings.nl.

 

Reacties
  1. Reply
    duhasijxn
    mei 23, 2008 om 1:46 pm

    😀 😀 >:( >:( :-* :-\ :-* 🙁 🙁 :'( 8)

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled