Nu gaat het echt gebeuren


Het is gelukt! Vorige week heeft het Aelbrechtsfonds onze aanvraag voor de researchreis gehonoreerd. Deze christelijk/protestantse stichting is er met ons van overtuigd dat er iets aan de problematiek in India gedaan moet worden en heeft veel vertrouwen in ons en het project. Dankzij hen kunnen wij nu het Indiase land bezoeken en gaan meemaken waar we nu al zo lang over aan het lezen zijn.

Blijer dan blij waren we toen we dit fantastische nieuws hoorden! Maar het komt nu allemaal wel heel erg dichtbij. Hoewel we bijna alles wel hebben gelezen wat er te lezen valt hebben we eigenlijk geen idee wat we moeten verwachten. Hoe bereid je je voor op een land als India? De lonely planet zegt: ‘expect the unexpected’. Met deze instelling gaan wij dan ook naar India. We hopen heel veel mooie dingen te gaan zien maar vrezen ook voor veel armoede en oneerlijkheid. We gaan nergens vanuit en laten ons overvallen door het land. Vertrouwend op onze eigen wijsheid en de mensen waar we nu al contact mee hebben.

Maar stiekem vinden we het toch wel een beetje spannend allemaal en daarom willen we graag van jullie weten wat voor ervaringen jullie hebben met het land. Hebben jullie mooie reisverhalen? Of juist verhalen waarin het helemaal misging? Wat moeten we wel doen en wat juist niet? Welke plekken moeten we zeker bezoeken in zuid India? Wat is lekker om te eten? Alles wat jullie ons kunnen vertellen is meer dan welkom!

Verder zouden we het graag horen als er mensen zijn die ervaring hebben met ons onderwerp; de ongewenstheid van meisjes. Heeft iemand dit wel eens van dichtbij meegemaakt? En hoe zit het met de positie van meisjes in Hindoestaanse gezinnen in Nederland?

Iedereen die voor ons geduimd heeft, bedankt! Kennelijk heeft het geholpen! Vlak voor ons vertrek zullen we weer een column schrijven. Nu zijn er een hoop formaliteiten die we moeten regelen en afspraken die we moeten maken. We vinden het heel erg spannend worden en zijn heel enthousiast om de reis te gaan maken! India here we come!

Madri & Vera

Reacties
 1. Reply
  Gast
  mei 28, 2007 om 10:35 am
  indianfeelings

  ga je verslagen hier zitten die door christelijke organisaties worden gesteund? Dat zul dus vast anti Hindoeisme verslagen worden!

 2. Reply
  Gast
  mei 28, 2007 om 2:19 pm
  NIEUWSGIERIG

  BETEKENT DIT DAT DE SICHTING VERWACHT DAT ER NIEUWE BEKEERLINGEN UIT VOORTVLOEIEN ?
  P.S. GEFELICITEERD MET DE FUNDING

 3. Reply
  Gast
  juni 1, 2007 om 12:13 pm

  Jammer dat de eerste twee reacties gelijk voorbij het werkelijke nieuws gaan! Het is hartstikke goed dat jullie nu eindelijk op weg kunnen en hopelijk met zoveel informatie terugkomen zodat jullie je documantaire kunnen maken. Dat een christelijke stichting jullie de benodigde centen heeft geleverd,toont alleen maar aan dat dit probleem iedereen aangaat. De tijd van verzuiling is hopelijk voor jonge mensen nu toch wel voorbij?! Het is dan ook niet nodig gelijk met vooroordelen, nog voordag je iets gelezen hebt, te strooien. Madri en Vera; ik weet zeker dat het een indrukwekkende reis voor jullie gaat worden, en hopelijk kunnen jullie het zo verslaan dat het voor ons ook een indrukwekkend verhaal wordt!

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen