Marokkaanse jongeren willen halal-hypotheek


Uit recent onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in samenwerking met Marokko Media blijkt dat Marokkaanse jongeren bij woningaankoop het liefst een zogeheten halal-hypotheek afsluiten. Bij een dergelijke hypotheek betaal je geen rente. Hiermee komt deze hypotheekvorm tegemoet aan islamitische richtlijnen die het ontvangen en betalen van rente verbieden.

Een halal-hypotheek houdt in dat een hypotheekverstrekker in opdracht van de klant een huis koopt. Vervolgens verkoopt de hypotheekverstrekker het huis na enkele dagen tegen een hoger bedrag aan de opdrachtgever. Deze betaalt ditt bedrag in termijnen aan de hypotheekverstrekker, waarbij hij geen rente betaalt. De hypotheekvorm is in Groot-Brittannië ontwikkeld. In Nederland is de halal-hypotheek nog niet beschikbaar. De reden is dat degene die de hypotheek afsluit geen compensatie ontvangt voor de hypotheekrente-aftrek waar hij recht op zou hebben bij een gewone hypotheek

Duidelijke voorkeur
Volgens het onderzoek van Motivaction overweegt 54 procent van de Marokkaanse jongeren de aankoop van een huis alleen als dit kan via de halal-hypotheek. Verder geeft 85 procent van de jongeren die meewerkten aan het onderzoek aan dat ze liever kiezen voor de halal-hypotheek dan voor een gewone hypotheek. Aan het online-onderzoek werkten 431 Marokkaanse jongeren mee in de leeftijdscategorie 15 – 25 jaar.

Gabor Mooij

Reacties
  1. Reply
    mohamed
    december 19, 2007 om 12:25 am

    dat moet ze terug naar eigen land gaan om rente vrij-woning te kopen marokaanse jonger
    krijg wij beter samenleving nederland oke dan zal wilderopgelucht islam

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled