LIVE | India meldt ruim 360.000 nieuwe besmettingen | Binnenland


Dit artikel wordt gedurende de dag van updates voorzien. Bekijk hier het coronanieuws van woensdag 12 mei.

7.00 – India meldt ruim 360.000 nieuwe besmettingen

India meldt donderdag 362.727 nieuwe coronabesmettingen. Het aantal doden is gestegen met 4120. Het totale aantal besmettingen is met de nieuwe cijfers gestegen naar de 23,7 miljoen. Het dodental in het land komt op 258.317 te staan.

Het Indiase dodental door de coronapandemie ging woensdag voorbij de kwart miljoen. Experts vermoeden echter dat het werkelijke aantal veel hoger ligt. Crematoria en begraafplaatsen zijn overbelast, waardoor nabestaanden lichamen achterlaten in de heilige Ganges-rivier. Na de vondst van 71 lichamen van vermoedelijke Covid-19-slachtoffers, hebben autoriteiten een net in de rivier geplaatst om de lichamen op te vangen.

Tijdens de tweede golf van de pandemie verspreidde het virus zich vooral in grote steden, maar wordt het ook veel aangetroffen in kleinere steden. De ziekenhuizen in India staan dusdanig zwaar onder druk, dat het land medische hulpmiddelen moet importeren om een kans te maken tegen de pandemie.

6.45 -Sinds lange tijd geen besmettingen en coronadoden op Curaçao

Op Curaçao zijn woensdag geen nieuwe coronabesmettingen geregistreerd en is er niemand overleden aan de gevolgen van het virus. Ook een dag eerder waren er geen besmettingen, toen overleed er wel een coronapatiënt. Daarmee lijkt de hevige coronagolf van de afgelopen maanden achter de rug. De laatste keer dat het eiland geen besmettingen kende, was bijna drie maanden geleden.

In de periode daarna steeg het aantal coronagevallen enorm tot meer dan 4700 geregistreerde besmettingen begin april. Nu zijn er voor zover bekend nog 113 mensen op het eiland besmet. In de afgelopen drie maanden zijn bijna 100 coronapatiënten overleden. Het totale dodental sinds het begin van de pandemie staat op 117.

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is flink gedaald: van meer dan 130 in de eerste week van april naar 27 op woensdag. Van hen liggen er nu nog 19 op de intensive care. Meer dan een maand eerder lagen er nog meer dan 40 patiënten op de ic en waren 9 Curaçaose patiënten overgebracht naar de ic op Aruba.

Omdat het vaccinatieprogramma goed verloopt, is er deze maand begonnen met het versoepelen van de coronamaatregelen en worden op korte termijn meer versoepelingen verwacht.

Als gevolg van de enorme stijging van het aantal coronapatiënten op het eiland waren vanaf begin april tientallen Nederlandse artsen en zorgverleners naar Curaçao gevlogen om te helpen. Verreweg de meesten zijn inmiddels weer terug naar Nederland.Lees verder op:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1709231846/live-india-meldt-ruim-360-000-nieuwe-besmettingen

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen