Last van acné? Probeer het eens met fruit!


We weten allemaal dat het eten van voldoende fruit goed voor onze huid is. Maar het gebruik van fruit op de huid, tegen bijvoorbeeld acné, rimpels, vlekken schijnt ook goede resultaten te geven. Men maakt gebruik van de zuren die in bepaalde soorten fruit voorkomen.

Wat zijn fruitzuren?
Fruitzuren zijn zwakke organische zuren die voorkomen in fruit zoals druiven, appels, citroen, ananas, papaja. Verder komt het ook voor in zure melk, yoghurt en suikerriet. Steeds vaker worden deze fruitzuren gebruikt door schoonheidsspecialisten en huidartsen in hoge concentraties. De welbekende peelings.

Hoe werkt het?
Fruitzuren werken als een soort scrub, het verwijderen van dode huidcellen. Verder stimuleren ze de celvernieuwing waardoor bijvoorbeeld acné littekens sneller verdwijnen. Door het verwijderen van de dode huidcellen, wordt ook overtollig talg weggenomen, zonder de huid aan te tasten. Als gevolg hiervan worden de poriën op den duur kleiner, omdat al het ongewenste wordt verwijderd. Acné vermindert hierdoor of blijft zelfs helemaal weg.

Verder worden er andere eigenschappen toegeschreven zoals vochthoudend (geschikt voor de droge huid) en antibacterieel.

Zijn fruitzuren geschikt voor ieder huidtype?
Nee, dat zijn ze niet. Alleen als je huidproblemen hebt, is een behandeling met fruitzuren aan te raden totdat de huid genormaliseerd is. Huidproblemen zoals een verdikte hoornlaag en verstopte talgklieren (1 van de oorzaken van acné).
Heb je een normale huid dan is het gebruik van deze fruitzuren onnodig.

Tot slot
Je hoeft geen fruit op je gezicht te zetten. Het is moeilijk om het op je gezicht te laten zitten. In de drogist kun je allerlei fruitzuurmaskers kopen van bv. Dr. Van der Hoog voor elke huidtype.

20 Reacties
 1. Reply
  Gast
  maart 2, 2005 om 12:56 am
  Madhavi

  uhm wat moet je dan doen als je dan een normaale huidtype hebt en ook acne hebt….
  Het is echt vervelend als je acne`s hebt

  Gr, Madhavi

 2. Reply
  Gast
  maart 2, 2005 om 12:58 am
  Madhavi

  Oh ja nog iets erbij ik zal het dan maar eens gaan uitproberen of het wel erkt dan 🙂

 3. Reply
  Gieta
  maart 2, 2005 om 6:43 pm

  Madhavi,
  Er zijn produkten speciaal voor de normale huid. Gebruik liever geen vettige cremes, dat kan ook acné bevorderend werken.

 4. Reply
  Gast
  maart 2, 2005 om 7:01 pm
  Bianca

  Ik weet maar al te goed hoe vervelend het is om hier last van te hebben. Tot nu toe heb ik volgens mij echt alles al geprobeerd, maar niks helpt. Ik hoop dat dit zal werken, maar ik heb mijn twijfels…

 5. Reply
  Gieta
  maart 2, 2005 om 8:26 pm

  Een schommelende hormoonhuishouding kan ook de oorzaak van acné zijn. Daartegen is niet zoveel te doen. Maar probeer zo min mogelijk of helemaal geen vet (dus geen niveacreme of vaseline)op je gezicht te gebruiken en alcoholhoudende lotions. Alcohol droogt de huid uit, waardoor er meer talg wordt aangemaakt. Met als gevolg meer acné.

 6. Reply
  sugarpie
  maart 3, 2005 om 11:31 am

  Maar als je acne hebt is er dan ook speciale gezichtscreme dat je kunt gebruiken????

 7. Reply
  Gast
  maart 3, 2005 om 1:02 pm

  Als je last heb van puistjes kan je bij een reform winkel Grote Klis en Driekleurig Viooltje tabletjes halen. Ook biergist werkt heel goed. Braaf elke dag slikken.
  Dat werkt van binnenuit. Als je dan ook nog karnemelk drinkt en regelmatig een masker (met fruitzuren idd. of andere) neemt, moet je huid er een stuk beter uit gaan zien.

 8. Reply
  gieta
  maart 3, 2005 om 6:55 pm

  Sugarpie, Garnier en Dr.vd Hoog hebben produkten voor elke huidtype en voor een redelijke prijs. Koop niet zomaar dure cremes. Duur is niet altijd goed. 🙂

 9. Reply
  Gast
  maart 5, 2005 om 12:50 pm

  🙂 :grin :eek :upset :sigh 😡 🙁 :cry 😕 :roll :eek :upset :zzz :sigh :p 8) 😉 :grin 🙂

 10. Reply
  Gast
  maart 7, 2005 om 2:08 pm

  Hoe werkt het?
  Fruitzuren werken als een soort scrub, het verwijderen van dode huidcellen. Verder stimuleren ze de celvernieuwing waardoor bijvoorbeeld acné littekens sneller verdwijnen. Door het verwijderen van de dode huidcellen, wordt ook overtollig talg weggenomen, zonder de huid aan te tasten. Als gevolg hiervan worden de poriën op den duur kleiner, omdat al het ongewenste wordt verwijderd. Acné vermindert hierdoor of blijft zelfs helemaal weg.

 11. Reply
  Gast
  september 28, 2005 om 8:50 pm
  :P

  :eek :upset :zzz :cry 🙁 😕 🙂 :grin

 12. Reply
  Gast
  oktober 16, 2005 om 1:57 pm
  acnè

  ik heb al zo veel dingen geprobeerd om acnè te behandelen en zo veel geld verspild maar nog geen echte resultaten gekregen! ik heb wel gehoord dat fruitzuurpeeling wel een goede oplossing is. kan je dat alleen bij de schooonheidspecialist behandelen? of kan ik het ook zelf doen? want het kost me weer veel geld. 😕

 13. Reply
  Gast
  oktober 17, 2005 om 3:24 pm
  koop dr hoog
 14. Reply
  Gast
  oktober 24, 2005 om 8:54 pm
  fruitzuren

  Producten die je in een \”gewone\” winkel kunt kopen, mogen maar een geringe concentratie fruitzuren bevatten. Een schoonheidsspecialist mag (indien zij/hij hiervoor opgeleid en geinstrueerd is) werken met hogere concentraties. Het exfolieërende (verdunnen van de hoornlaag)effect is groter, maar bij ondeskundig gebruik kan het leiden tot verbrandingen en pigmentproblemen. Daarom zijn deze meer geconcentreerde producten alleen toegestaan in een schoonheidsinstituut of onder toezicht van een dermatoloog. Belangrijk: consequent gebruiken en de huid goed verzorgen. Want het belangrijkste bij de behandeling van acne is: reinigen, ledigen (vakkundig!) en verminderen van aantal bacteriën.

 15. Reply
  Gast
  januari 16, 2006 om 6:43 pm
  Farah

  Maar als ik geen vettige cremes moet gebruiken welke cremes moet ik dan wel gebruiken die geen vet bevatten.

 16. Reply
  Gast
  februari 23, 2007 om 11:23 am

  😕 😕 😕

 17. Reply
  een gast
  augustus 31, 2007 om 8:20 am
  fruitzuur

  Ik gebruik nu ongeveer 3 weken een fruitzuur gel 10% . ik had een hele vette huid, verwijde poriën en donkere vlekken. Het werkt buitengewoon goed. Ik zou het zelf een wondermiddel willen noemen. Na drie weken is er weinig tot niets te zien van mijn vlekken, mijn porien zijn kleiner en ik heb totaal geen glimmende voorhoofd meer. Ik raad het iedereen aan met soortgelijke huidproblemen. Ik heb ook een tijdje een fruitzuur masker gebruikt, maar dat heeft helemaal niet geholpen wil je echt resultaat zal je echt een fruitzuurgel moeten gebruiken het liefst vanaf 8%

 18. Reply
  Dilaraaa
  februari 28, 2008 om 10:42 am

  gebruik vOor je littekens celtOne slakkenslijm :d helpt Ook heel gOed,,
  ik bruik op dit moment de slakknslijm en over paar weken ga ik aan een fruitzuurpeeling beginnen bij me schoonspecialiste:D
  ik heb een lichte versie van acne en heb er akelige littekens aan overgehOuden en ik wOrd er Gek van!
  ik hOop dat ikOver paar niks over heb:$

  Tips vOor je huid:
  -Reinig je huid elke ochtend en avond
  -Niet met makeup slapen,
  – verwissel om de dag je kussensloop(vanwege bacterien).
  – Drink zoveel mogelijk water en eet minsterns 2 keer op een dag fruit 😀
  – Doe 1 keer in de week een masker Op je gezicht
  – Scrub je gezicht niet te vaak, 1 keer in de 2 weken ofzo
  – 1 keer in de maand na een schoonspcialiste (doet wonderen) gelloof me 😀

  Veel successs!!

 19. Reply
  Wonderwoman
  juni 14, 2008 om 9:44 pm

  Beste peepz,

  Ik heb ook jaren van alles geprobeerd voor mijn donkere huid met acne en littekens. Niks hielp…totdat ik de anti shine lotin en foam wash van Shiseido Pureness ging gebruiken. Ik gebruik het product al vier maanden en het is echt een wondermiddel!!! Pass it on!!! XXX

 20. Reply
  9,93E+15
  juni 17, 2008 om 9:12 pm

  wat helpt tegen puistjes;
  – grote klis pillen
  – biergisttabletten
  – vitamine A complex tabletten
  – tea tree olie
  -calendula zalf
  – benzylperioxide zalf
  – zinkzalf
  – slakkengel
  – met aardappelschrijf (rauwe) over je gezicht smeren
  – skin 2morro tabletten te koop bij de Tuinen
  enz enz enz

 21. Reply
  chasi
  juli 1, 2008 om 1:37 am

  de beste huidtgerapeut in amsterdam fruitzuurpeeling mt whitening creme en lotiontotaal kosten :'(125 euro bel 0629301087 de beste die er is. 100% resultaat

 22. Reply
  Gast01
  februari 2, 2009 om 2:48 am

  Hoi Chasi, Heb je misschien wat meer info over die fruitzuurpeeling? Misschien een naam van de kliniek ofzo. Mijn dochter heeft last van acne op haar rug. Het zijn inmiddels alleen nog donkere vlekken. Is deze peeling ook aan te raden hiervoor?

  Heeft iemand verdere tips?

 23. Reply
  Poppi
  juni 18, 2009 om 9:49 am

  Heb al 20 jaar last van acne en donkere plekken. Alle middels, huid therapeuten, schoonheidsspecialisten, dermatologen en middels afgelopen/gebruikt. Nee, niets helpt. Iedereen zijn huid/lichaam is anders en reageert anders op middeltjes. Dus wat bij de ene Wel helpt, hoeft Niet bij de ander te helpen. Nog een lange weg te gaan…

 24. Reply
  Neelam
  juni 20, 2009 om 6:42 pm

  wat bij mij goed helpt is veel sporten waarbij je veel zweet, ongeveel 3 x in de week. Verder gebruik ik elke dag n gebroken lijnzaad dat maakt de darmen goed schoon. Ook geen gebakken of gefrituurd voedsel. En uiteraard gezond eten en dus geen troep, zoals noten, pindas, chocolade etc. Kortom goed naar je lichaam luisteren.

 25. Reply
  Praktijk voor Huid en Oedeemth
  juli 4, 2009 om 11:32 am

  Hallo,

  Ik ben Huid en Oedeemtherapeut en zit sinds kort in Amsterdam west. Ik behandel alle huidaandoeningen en heb al vijf jaar werkervaring vanuit ziekenhuis. Heb je last van acne, overbeharing, pigmentvlekken, couperose, littekens, oedeem en andere huidaandoeningen, dan adviseer ik je om mijn site even te bezoeken. Ik zag dat veel mensen over acne klagen, misschien is dat wel een oplossing voor jou. De behandelingen worden ook vergoed… Mijn website is http://www.huidtherapiekristal.nl .

  Met vriendelijke groet,
  Maryam
  [b][/b][b][/b][quote][/quote] 😉

 26. Reply
  Huidtherapie Kristal (www.huid
  oktober 5, 2009 om 12:48 pm

  Chemische peeling (fruitzuur) behandeling is de oplossing als je last van acne hebt. En als je aanvullend verzekerd bent, krijg je bij een huidtherapeute vergoed… Je kan me bellen voor een afspraak.. Tel: 020-6163509.

  Gr. Rahmatian (Huidtherapeute)

 27. Reply
  WONDERMIDDELLLLL VOOR ZWARTE V
  januari 30, 2011 om 11:40 pm

  Hallo dames, ik heb goed nieuw voor jullie.
  Ik ben mariska, 23 jaar en heb al vanaf mijn 15e last van puisjtes, rode vlekken en zwarte plekjes op mijn gezicht ( van de puistjes die ik had) tijdens het surfen op internet ben ik een meisje tegen gekomen die een lotion verkoopt voor 35 euro. het is wel een kleine potje maar er zit een soort van speciale ding op die dop die er voor zorgt dat je het matig gebruikt en niet te veel dus je kunt er eingelijk wel lang mee doen. ze vertelde mij dat ik dit 3x per dag moest zetten en dat het na een tijdje weg zijn gaan…en geloof het of niet…het werkte echt!!!! na 3 potjes gekocht te hebben ben ik er nu helemaal van af. ik weert hoe vervelend het kan zijn om met zulke dingen rond te lopen op je gezicht, daarom waagde ik maar een poging en kocht het. mijn schoonzus gebruikt dat lotion nu ook maar dan voor haar benen en armen ( ze heeft veel vlekjes daar) en het gaat nu ook allemaal langzamer weg… een vriendin van me moeder die heeft een donkere huidskleur en gebruikt het zelfs voor tussen haar dijbenen aan de binnenkant ( wat meestal donker is) en bij haar oksel…en het begint echt al lichter te worden…

  dus dames, heren…..als jullie echt er vanaf willen…. zou zeggen bestel er een en je zult zien….

  je kunt het bestellen bij
  maltiedeviee.k@hotmail.nl

  let me knoww!!!!!! of het geholen heeft!!!!!

  groetjes Mariska

 28. Reply
  remy
  juli 21, 2011 om 1:58 pm

  hoi dames waar koop je de fruitzuur gel?

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen