Jong India pakt wereldtitel met Nederlands tintje


Fanatiek aangemoedigd door het eigen publiek in het Major Dhyan Chand Stadium in Lucknow hebben de mannen van Jong India zondagavond de wereldtitel in de wacht gesleept. In de finale werd Jong België verslagen met 2-0. Na het laatste fluitsignaal ging het vijftienduizend-koppig publiek uit zijn dak. ‘De hele entourage was geweldig. Dit is zo ongelooflijk belangrijk voor de jongens en ook voor het hele hockey in India. We gaan weer een stap vooruit en dat is waarvan we hier leven eigenlijk’, aldus Roelant Oltmans na afloop.

Op schouders gedragen
In Lucknow is Roelant Oltmans, de bondscoach van het grote India, aanwezig als de manager van Jong India. Maar zijn inbreng tijdens het WK U21 leek veel groter dan die van een manager. Oltmans zat op de bank, acteerde als assistent-coach, gaf persconferenties en werd na het laatste fluitsignaal door de spelers op de schouders gedragen.

Hoopvol richting 2020
Eerder maakte Oltmans al bekend dat hij zijn contract als bondscoach bij Hockey India met nog vier jaar heeft verlengd tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Met het oog op die Spelen doet het Oltmans goed dat er veel sterke jonge spelers aankomen. ‘Vier jongens hebben al aan het grote India geroken en een paar zit er dicht tegenaan. Ik verwacht dat ik straks tussen de acht en twaalf jongens uit deze groep laat aansluiten bij de senioren. De toppers van deze selectie straks samen met de toppers van het grote India, dat wordt echt een sterk team denk ik’, blikt Oltmans hoopvol vooruit.

Bron: hockey.nl

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen