Investering van 1,5 miljoen


Het IIFA Weekend heeft Amsterdam meer opgeleverd dan verwacht. Initiator Amsterdam Partners maakt bekend dat de filmsterren, regisseurs en producenten die Amsterdam bezochten gezamenlijk meer dan 5 miljoen euro hebben uitgegeven. De investering door Amsterdam van 1,5 miljoen euro is vrijwel volledig gebruikt voor de betaling van partners, zoals hotels en locaties voor de evenementen. Daarmee vloeit deze investering rechtstreeks terug in de Amsterdamse en nationale economie.

Een eerste inschatting van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) is dat het weekend 5.000 extra buitenlandse bezoekers heeft aangetrokken die samen goed waren voor 12.000 hotelovernachtingen. Dit heeft geresulteerd in 5 miljoen euro aan directe uitgaven door bezoekers van het IIFA Weekend. Het NBTC verwacht dat dit bedrag zal verdubbelen gedurende 2005/2006. Amsterdam Partners verwacht daarnaast een groei van het aantal bezoekers uit de overige 100 landen waar de IIFA Awards uitgezonden worden.

Mediawaarde
De mediawaarde van de publiciteit bedraagt alleen al in Nederland 10 miljoen euro. Gezien de hoeveelheid positieve aandacht in de buitenlandse media wordt verwacht dat het totaal aan mediawaarde de 25 miljoen euro ruim zal passeren. Daarnaast vertegenwoordigt de wereldwijde uitzending van de IIFA Awards een waarde van 30 miljoen euro. Amsterdam Partners verwachtte een totaal resultaat van 22 miljoen euro, exclusief de waarde van de wereldwijde uitzending. Het totaal, zoals op dit moment bekend is, bedraagt echter 65 miljoen euro. Waarschijnlijk loopt dit bedrag nog op tot minimaal 75 miljoen euro.

Indiase film in Nederland
Het IIFA Weekend is een uitermate succesvol platform gebleken voor het introduceren van Indiase film in Nederland. Indiase filmmakers hebben ervaringen kunnen uitwisselen met hun Nederlandse collega’s tijdens een workshop in het Tropentheater. Momenteel is Amsterdam Partners bezig met het faciliteren van coproducties tussen Nederlandse en Indiase filmmakers.

Handelsrelatie Nederland-India
Ook de handelsrelaties tussen India en Nederland zijn tijdens het IIFA Weekend significant versterkt. Het IIFA-FICCI Global Business Forum, onderdeel van het IIFA weekend, werpt nu al vruchten af. Op 29 juni is bekend geworden dat de Indiase automatiseerder Patni Computer Systems zijn Benelux-hoofdkantoor op Schiphol-Rijk vestigt. Tevens heeft een versterkte samenwerking tussen Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) en de Indian Tour Operator Association (ITOA) gestalte gekregen.

Reacties
 1. Reply
  Gast
  augustus 18, 2005 om 12:47 am

  nkjhh :grin

 2. Reply
  Gast
  september 13, 2005 om 6:12 pm
  Anchu

  hebben ze dat schuld van ongeveer 1 miljoen al betaald????
  nnee he!!!! volgend jaa rgeen IIFA in Nerland .. vergeet het maar ..

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen