Hypotheek rente


Wat is hypotheek rente?
Als u geld gaat lenen, betaald u rente. Heeft u een hypotheek afgesloten dan betaald u ook rente. Deze rente noemen we de hypotheek rente. De hypotheek rente verschilt per kredietverstrekker. De maandelijkse hypotheek lasten worden bepaald door de rente waartegen u een hypotheek afsluit. Doordat de hypotheek rente variable is kan het erg risicovol zijn een te hoge hypotheek te nemen. Dit zullen wij illustreren aan de hand van een voorbeeld.

Maandelijkse lasten

De hypotheek rente is rechtstreekt van invloed op u maandelijkse hypotheek lasten. Een daling van de hypotheek rente leidt in de regel vaak tot een stijging van de onroerend-goedprijzen. Een stijging van de hypotheek rente leidt logischerwijs tot een daling van onroerend goed. Omdat deze effectieve vraag afneemt, is het voor nieuwe kopers duurder om een hoge hypotheek te bekostigen en voor huizenbezitters is de hoge hypotheek rente een enorme kostenpost.

In sommige gevallen zullen zij hun huis/bezittingen moeten verkopen. Doordat het onroerend goed (waaronder hun huis) in waarde is gedaald, betekend dit, dat zij te maken hebben met een grote onzekerheid. Enerzyds is hun huis minder waard geworden, anderzyds zijn de maandelijkse kosten gestegen door de hoge hypotheek rente.

Huizenbezitters hebben dus grotere maandelijkse lasten, terwijl hun onroerend goed in waarde is gedaald.

Hierom dient u goed op te letten tegen welke hypotheek rente u geld leent en in het bijzonder nooit een te hoge hypotheek af te sluiten. Dit is erg risicovol en bij een te grote stijging van de hypotheek rente is dit een dubbel strop voor u als huizenbezitters.

LeenGuru.nl helpt u verder!

Geld Lenen kost geld.
Bereken maximale hypotheek
Kredietverstrekkers
Meer informatie over hypotheekvormen
Informatie over BKR Lening

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen