Force India stelt teleur, maar pakt toch zes punten


Van Force India werd het één en ander verwacht in Melbourne na de prima tijden die het team tijdens de wintertests in Barcelona liet noteren, maar in Australië kwamen Nico Hülkenberg en Sergio Perez niet lekker uit de verf. Met name Perez kende een rampzalige race, teamgenoot Hülkenberg redde de eer door zes puntjes te pakken. Hij kwam als zevende over de eindstreep in Albert Park.

“Om wat punten te pakken in de eerste race is een positieve start van het jaar”, zegt Hülkenberg, die op het oog een vrij anonieme race reed. “Het was geen gemakkelijke dag en het is lastig in te schatten wat er gebeurd was zonder de rode vlag. Ik denk dat de rode vlag het voor ons wat moeilijker maakte, want het gaf de concurrentie de kans om banden te wisselen. Dat was zonde en het zorgde ervoor dat ik wat uit positie raakte. Vervolgens heb ik het grootste deel van de race vastgezeten achter de Haas. Het was niet eenvoudig om dicht in de buurt van Grosjean te komen en bovendien had ik auto’s achter me, dus ik stond continu onder druk. Ik moest achtervolgen, maar ook verdedigen. Al met al geeft deze zevende plek dus wel voldoening.”

Perez kon helemaal geen potten breken in Melbourne en werd dertiende, nog achter de Renaults van Jolyon Palmer en Kevin Magnussen. “Erg jammer om buiten de punten te eindigen. Mijn problemen begonnen al bij de start, ik verloor een aantal posities en kwam daardoor in een lastige situatie terecht. De eerste stint zat ik vast achter Alonso, die onderweg was op een sneller compound. Helaas kwam ik na de herstart in eenzelfde situatie terecht toen Button me passeerde, op supersofts. Dat heeft me een hoop tijd gekost. Bovendien ruïneerde de rode vlag mijn strategie, want ik wilde voor één pitsstop gaan. Aan het eind van de race raakten mijn remmen oververhit, waarschijnlijk omdat ik vrijwel de hele race achter andere auto’s reed. Geen ideaal begin van het seizoen voor mij op deze manier, maar we moeten hard blijven werken en vooruitkijken.”

Bron: gpupdate.net

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen