Druk op regering India om nieuwe lockdown in te stellen


De cijfers geven geen volledig beeld. De Indiase coronacijfers vallen op maandagen vaak lager uit omdat in weekenden minder wordt getest. Experts waarschuwen bovendien dat de daadwerkelijke aantallen besmettingen en sterfgevallen vermoedelijk veel hoger uitvallen dan de autoriteiten melden.

India heeft sinds het begin van de virusuitbraak in totaal ruim 22 miljoen besmettingen gemeld en een dodental van meer dan 246.000. Het 1,4 miljard inwoners tellende land registreerde zaterdag 4187 nieuwe sterfgevallen door het coronavirus, de grootste dagelijkse stijging tot dusver.

Nationale lockdown

Sommige lokale en regionale overheden hebben zelf al lockdowns ingesteld. Dat gebeurde onder meer in hoofdstad New Delhi. Belangenorganisatie van artsen IMA verwijt de landelijke autoriteiten dat ze zich te passief opstellen. De groep eist een nationale lockdown om de tweede golf van het virus tegen te gaan.

Ook de Amerikaanse autoriteiten mengen zich in de discussie. Anthony Fauci. medisch topadviseur van het Witte Huis, vertelde bij zender ABC dat hij de Indiase autoriteiten heeft geadviseerd het land plat te leggen. Zo kan volgens hem worden voorkomen dat het virus nog verder om zich heen grijpt.

De regering van premier Narendra Modi besloot vorig jaar wel tot een landelijke lockdown. Dat leidde toen tot chaotische toestanden. Miljoenen mensen hadden plots geen werk meer en vertrokken uit de grote steden. Ze moesten vaak te voet grote afstanden afleggen om weer thuis te komen.Lees verder op:
https://www.zeelandnet.nl/nieuws/druk-op-regering-india-om-nieuwe-lockdown-in-te-stellen

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen