DDG Award voor regisseuse Esther Rots


AMSTERDAM (ANP) – Regisseuse Esther Rots heeft maandagavond de DDG Award 2009 gekregen voor haar film Kan door huid heen. Rots kreeg de prijs tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Dutch Directors Guild (DDG), de beroepsvereniging van film- en televisieregisseurs, in het Filmmuseum in Amsterdam.

De DDG Award is een prijs voor de meest opmerkelijke regieprestatie van het afgelopen jaar. De DDG-leden hebben via internet gestemd. Het doel van de prijs, een door Jeroen Henneman ontworpen wisseltrofee, is om de schoonheid en de diversiteit van het regievak voor het voetlicht te brengen. De prijs bestaat sinds 2007.

De twee andere genomineerden waren Urszula Antoniak met Nothing Personal en Alex van Warmerdam voor De laatste dagen van Emma Blank. Vorig jaar kreeg filmmaakster Aliona van der Horst de prijs voor haar documentaire Boris Ryzhy, over de gelijknamige Russische dichter die in 2001 op 27-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

Kan door huid heen won op het Nederlands Film Festival drie Gouden Kalveren, voor beste actrice en montage en de speciale juryprijs. De arthousefilm gaat over Marieke (actrice Rifka Lodeizen), die de stad ontvlucht in de hoop op het Zeeuwse platteland een verkrachting te verwerken.

Reacties

   Schrijf een reactie


   Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

   Register New Account
   Wachtwoord opnieuw instellen