Culturele zondag Caribbean Express succesvol verlopen


Met ruim 17.500 bezoeken (ruim 2 keer zoveel als Turkije Express) bleek Culturele Zondag Caribbean Express een groot succes. Zo genoten Matti’s en Chickies met veel bling bling, boekenliefhebbers van 70+ en nieuwsgierige Utrechters in Vredenburg, Stadsschouwburg, Stadhuis en tal van andere locaties van muziek, film, theater, dans, verhalen en literatuur uit Suriname, de Antillen en Aruba.

“We zijn erg blij met deze dag en de enorme opkomst. Er zaten bijzondere programma’s bij en er zijn nieuwe samenwerkingsverbanden ontwikkeld. Het was ook echt een ontmoetingsdag voor de Surinaamse, Arubaanse en Antilliaanse gemeenschappen, zelfs in Curaà§ao wisten ze ervan,” aldus Mariëlle Pals, projectleider van de Culturele Zondagen.

Hoogtepunten waren o.a. het ontroerende optreden van Antilliaanse volkszanger Oswin Chin Behilia, die muzikaal geëerd werd door mezzo-sopraan Tania Kross en Izaline Callister; Orquesta Caché de Luxe dat al om 12.00 uur het publiek in de grote zaal van Vredenburg aan het dansen kreeg; en de kookshow ‘Battle of The Mums’ waar met humor gestreden werd om het beste voor-, hoofd- en nagerecht.

Pals: “De promotie voor deze dag is bijna volledig langs Surinaamse, Antilliaanse en Arubaanse kanalen gegaan. Het blijkt moeilijk om in de traditionele media aandacht te generen voor dit evenement. Voor deze Caribbean Express hebben we o.a. samenwerking gezocht met acht Surinaamse radiozenders uit de grote steden. Zij hebben gezamenlijk vanuit Vredenburg de hele dag live verslag gedaan, de voorpret was natuurlijk al de week voorafgaande op de radio te beluisteren.”

Caribbean Express was de derde uit een reeks Cultuur Expressen. Eerder waren Turkije en Marokko aan de beurt. Of de serie een vervolg krijgt is onduidelijk. Mariëlle Pals: “Dit festival voorziet heel duidelijk in een behoefte. Ook is veel geà¯nvesteerd in contacten met deze groepen; het zou zonde zijn om daar geen vervolg aan te geven. Voor de realisatie is echter extra budget nodig en in de praktijk blijkt dat niet alleen de media maar ook fondsen zich helaas terughoudend opstellen t.a.v. dit soort initiatieven. Merkwaardig, zeker omdat iedereen de culturele diversiteit hoog in het vaandel draagt.”

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled