Certificaat uitreiking dansschool Natyasudha


Op zondag 5 oktober 2008 zullen de studenten van dansschool Natyasudha o.l.v. Chrada Sheoratan als eerste in Nederland hun officiële danscertificaten module 1 en 2 in ontvangst nemen. Dit certificaat is geaccrediteerd door de Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) Examination Board uit Engeland. De ISTD) is ‘s werelds belangrijkste examencommissie voor dans, gevestigd in Engeland. Het is de enige onderwijsinstelling die het ganse gamma aan dansexamens omvat op wereldvlak. De voornaamste doelstelling van de ISTD is om het publiek te vormen in alle facetten van de danskunst. Om dit doel te bereiken, spitst de ISTD zich toe op drie hoofdactiviteiten:
.• het promoten van de danskennis;
.• het handhaven en verhogen van het opleidingsniveau;
.• het aanbieden van technieken door middel van cursusprogramma’s waarbij dansers worden opgeleid tot professionele artiesten.

Het ISTD programma bestaat uit zes modules waarbij elk module wordt afgesloten met een examen. Al deze modules dragen bij tot een progressieve ontwikkeling van de technische eigenschappen van Bharata Natyam.

Dansschool Natyasudha biedt een volwaardig programma volgens het ISTD model met tot doel professionele dansers op te leiden. Het lesprogramma bevat onder andere gerichte theorie- en praktijklessen in Bharata Natyam, Zuid-Indiase zang en talam. Jaarlijks worden er gastdocenten uit Engeland uitgenodigd om extra lessen te verzorgen in bovengenoemde vakken. Op 29 juni 2008 hebben 10 studenten van Dansschool Natyasudha deelgenomen aan de eerste officiële dansexamen in Bharata Natyam module 1 en 2. Bij module 1 en 2 ligt de nadruk op de technische kant van de dans en essentiële elementen zoals zang, theorie en talam. Hierbij worden de studenten aangemoedigd om een solide basistechniek te verwerven. Bij dit examen waren er 2 externe waarnemers aanwezig. à‰én van deze waarnemers is een afgevaardigde van het ISTD Dance Examination Board uit Engeland.

Op 5 oktober 2008 zullen de studenten als eerste in Nederland hun officiële danscertificaten module 1 en 2 in ontvangst nemen. Tijdens deze gelegenheid zal Chrada Sheoratan kort het een en ander toelichten over het ISTD programma.

Image

Reacties
 1. Reply
  BN
  september 23, 2008 om 2:54 pm

  Ik vind het super voor dansschool Natyasudha

  Waneer volgen de andere dansscholen?

  Of zijn ze niet goed genoeg????

 2. Reply
  hans
  september 23, 2008 om 7:05 pm

  leuke foto 😀 >:(

 3. Reply
  radjahindoestani
  september 23, 2008 om 7:25 pm

  Hebben ze geen filmpje

 4. Reply
  anandkumar
  februari 28, 2009 om 7:49 pm

  De rest kan hier niet eens aan tippen.
  Knap, dat je iin je vrije tijd een hele dag bezig bent met je eigen cultuur op het gebied van zang en dans.
  Dit is ware kunst. De rest een beetje amateurisme

  Schrijf een reactie


  Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

  Register New Account
  Wachtwoord opnieuw instellen