‘Barclays krijgt steun bij overname ABN AMRO’


Nu Fortis, Banco Santander en Royal Bank of Scotland (RBS) proberen te voorkomen dat ABN AMRO door het Britse Barclays wordt overgenomen, springen andere grote banken bij.

Onder meer Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, Bank of America en BNP Paribas steunen Barclays, meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal.

Of ze zijn tegen een overname van ABN AMRO door Fortis, Santander en RBS – het Spaanse BBVA wil concurrent Santander dwarszitten – of ze zouden zelf graag een deel van ABN AMRO overnemen, het Amerikaanse LaSalle Bank bijvoorbeeld.

Prijs ABN AMRO en Barclays onderhandelen al enkele weken over een overname van ABN AMRO door Barclays. Mogelijk komt maandag het bericht dat de deal rond is, maar belangrijk struikelblok blijft de prijs.

Het Belgisch-Nederlandse Fortis, het Spaanse Santander en RBC willen samen ABN AMRO inlijven, om de Nederlandse bank daarna onderling te verdelen. De drie zouden meer voor ABN AMRO kunnen betalen dan Barclays alleen. ABN AMRO heeft al toegezegd de drie banken te woord te zullen staan.

Met de steun van de concurrentie zou Barclays een hoger bod kunnen financieren. Probleem is wel dat het nooit de bedoeling van de Britten was om grote stukken van ABN AMRO te verkopen.

Bron: Elsevier

Reacties
 1. Reply
  Gast
  april 24, 2007 om 1:31 pm

  Toch blijkt dat de Surinaamse Hakrinbank de grootste kanshebber is op dit strijdtoneel. Niemand durft de SRD te versmaden.

 2. Reply
  Gast
  april 25, 2007 om 3:57 pm

  Echt waardeloos! Hebben jullie voor het plaatsen van \’ copy\’ paste teksten zoveel geld gekregen?! Er komt geen mens hier amper een reactie en dat terwijl je als gast kan comments plaatsen? Sanoja is toch in diverse opzichten veel beter.

  Ik ben een jaar lang trouw gebleven aan Indianfeelings als bezoeker ,maar per direct is het voor mij adieu…

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Login/Register access is temporary disabled