Albert Heijn Suriname‏


PARAMARIBO – De Nederlandse supermarktondernemer en honorair consul voor Suriname in Nederland, Gerard van den Tweel, gaat in het centrum Paramaribo een supermarkt met producten van het Nederlandse Albert Heijn openen. In eerste instantie komt er een testfase.
Dat schrijft het Nederlandse vakblad Distrifood. “Als honorair consul van Suriname weet ik dat er in dat land veel vraag is naar producten van Albert Heijn. Wanneer de pilot slaagt, mikken we op een grote winkel aan de ring van Paramaribo. Daarnaast zie ik ook kansen met partijenhandel in Suriname. Daar gaan we dus ook mee beginnen’, aldus de Van den Tweel. tegen Distrifood.
Van den Tweel, die regelmatig in Suriname komt, had al eerder aangegeven in Suriname een winkel met producten van Albert Heijn te beginnen. Toen gaf hij aan dat samen met een Surinaams bedrijf te willen doen. Behalve in Nederland heeft de ondernemer sinds inmiddels vijf supermarkten in het Caraïbisch gebied. Deze zijn te vinden op Aruba, Bonaire en Curaçao.
 
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
De Van den Tweel Groep streeft in haar bedrijfsvoering naar het optimale evenwicht tussen een gezonde economische benadering en een grote maatschappelijke betrokkenheid. Het resultaat hiervan is een dynamisch en winstgevend bedrijf dat haar resultaat ruim deelt met anderen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen komt bij de Van den Tweel Groep onder andere tot uiting in:
 
Zorg voor de medewerkers
De Van den Tweel Groep vindt het belangrijk dat haar medewerkers zich thuis voelen in het bedrijf. Naast de prima arbeidsvoorwaarden is de betrokkenheid van de directie hoog en is er aandacht voor persoonlijke groei.
 
Zorg voor de regio’s rondom de vestigingen
De betrokkenheid met de regio’s waarin de Van den Tweel Groep vestigingen heeft is groot. Dit uit zich in sponsoring van culturele activiteiten, sportclubs, evenementen en goede doelen en ook in actief lidmaatschap van winkeliers- en ondernemersverenigingen.
 
Zorg voor de wereld
De Van den Tweel Groep voert in al haar gelederen een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. De winkels hebben een energiezuinige inrichting. In de horecalocaties zijn innovatieve technische oplossingen toegepast die het energiegebruik tot een minimum beperken. Naast de maatschappelijke betrokkenheid met Curacao en Bonaire waar veel voor de regio’s wordt gedaan is Gerard van den Tweel Honorair Consul van Suriname in Nederland. Hij is voor deze functie voorgedragen door het Surinaamse bedrijfsleven. Doel is om de handelsbetrekkingen tussen de landen te bevorderen, waarbij de belangen van de Surinaamse gemeenschap voorop staan. 

Reacties

Schrijf een reactie


Let op. Het e-mailadres is niet verplicht maar hou er rekening mee dat deze wel gepubliceerd.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen